Lisa Vermeij
Lisa Vermeij Geld & carrière 12 jul 2018
Leestijd: 1 minuut

Spaanse ambtenaar runt 10 jaar lang stiekem bordeel

Een uurtje eerder weg gaan van werk op een warme zomerdag, het kan de beste overkomen. Een Spaanse ambtenaar maakte het wel heel bont, hij is veroordeeld omdat hij al ruim tien jaar niet op zijn werk is verschenen.

Carles Recio zoals de man heet, klokte iedere dag om 07.30 in bij het gebouw van zijn werkgever, om vervolgens terug naar huis te gaan. Daar runde hij een mannenbordeel en tekende hij erotische strips. ‘s Middags om 16.00 kwam hij weer terug om uit te klokken. Ook streek hij zijn jaarsalaris van 50.000 euro op bij de gemeente van Valencia.

Heel hard gewerkt

De rechter heeft verboden dat Carles Recia de komende negen jaar nog een publieke functie mag innemen. De ambtenaar is het daar niet mee eens, want hij heeft naar eigenzeggen ‘gewerkt als een hond’, meldt hij aan lokale media.  De man zegt dat hij al zijn werkzaamheden vanuit huis heeft gedaan, maar daar is niets van terug te vinden.

De reden van zijn verzuim? Carles stelde later dat intimidatie op de werkvloer de reden was van zijn afwezigheid. Het is nog onduidelijk of de man ook een deel van zijn salaris moet terug betalen.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox 🌐

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.

Reageer op artikel:
Spaanse ambtenaar runt 10 jaar lang stiekem bordeel
Sluiten