Imre Himmelbauer
Imre Himmelbauer Geld & carrière 4 apr 2018
Leestijd: 1 minuut

Pas op! Nepmail ING in omloop

Mensen die via ING bankieren, doen er goed aan extra te letten op een mailtje van hun ‘bank’. Er is namelijk een e-mailbericht in omloop dat door oplichters is opgesteld om mensen bankgegevens afhandig te maken.

Het BNNVARA-programma Kassa maakt op zijn Facebookpagina melding van het bericht. Daarin staat dat je via een link moet inloggen bij je bank om je bank beter te beveiligen. Klik je op die link, dan kom je op een „nauwelijks van echt te onderscheiden inlogpagina van de bank”, aldus Kassa.

Oppassen als je bankiert bij ING. Deze mailing over een 'Beveiligingsupdate' is nep. Cybercriminelen zijn uit op je…

Gepostet von BNNVARA Kassa am Mittwoch, 4. April 2018

ABN Amro

ABN Amro raakte vorig jaar, in november, in opspraak om een phishingmail. Deze mail had de bank wél zelf gemaakt en opgestuurd naar zijn medewerkers, om hen te testen. Dat werd niet bepaald op prijs gesteld door de medewerkers van de bank.

Simon is een goed voorbeeld van de mogelijke gevolgen van phishing. Hij kreeg een phishingmail van zijn ‘bank’. Dat kostte hem 10.000 euro, die hij via de bank wel terugkreeg. Zijn verhaal is hier te bekijken.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.

Reageer op artikel:
Pas op! Nepmail ING in omloop
Sluiten