Amarins de Boer
Amarins de Boer Geld & carrière 8 mrt 2018
Leestijd: 1 minuut

Masteropleiding kent vaak strenge selectieprocedure

Ben jij van plan om een master te gaan doen, maar schrikken de strenge toelatingseisen je af? Je bent niet de enige. Onderwijsinstellingen werpen namelijk behoorlijk veel drempels op voor aanstaande masterstudenten.

Dat staat in de Keuzegids Masters 2018, die donderdag is verschenen. In de gids zijn onder meer de toelatingseisen in kaart gebracht. En die zijn nogal streng, zegt de redactie van de gids. „Wie niet weet waar die aan toe is, kan behoorlijk worden afgeschrikt."

Toch kloppen de eisen die genoemd worden niet altijd. Zo stelt een groot deel van de opleidingen een Engelse taaltoets verplicht. Maar wie nabelt met de onderwijsinstelling, komt er vervolgens vaak achter dat een taaltoets toch niet nodig is en dat Engels op vwo-niveau genoeg is.

Wageningen

Wageningen is, net als vorig jaar, de universiteit met de meeste selectie-eisen. Bij een groot deel van de opleidingen geldt een cijfereis van een 7 gemiddeld voor de bachelor. De klassieke technische universiteiten voeren al jaren het minst selectieve beleid. Wie een relevante bachelor op zak heeft, mag in Delft en Twente bijna altijd meteen beginnen.

Groningen

In de Keuzegids Masters staan negenhonderd opleidingen met een gedetailleerd kwaliteitsoordeel, onder meer op basis van de tevredenheid van de studenten. In totaal halen 161 opleidingen een score van 75 punten of meer op een schaal van 20 tot 100.

De Rijksuniversiteit Groningen en de Hogeschool Zuyd in Maastricht springen er uit met meer dan honderd punten. Daarnaast is Groningen dit jaar de best beoordeelde ‘algemene’ universiteit.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox 🌐

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.

Reageer op artikel:
Masteropleiding kent vaak strenge selectieprocedure
Sluiten