Amarins de Boer
Amarins de Boer | LinkedIn Geld & carrière 17 mrt 2018 / 08:39 uur

Derde deel Nederlanders heeft financiële zorgen

Veel mensen maken zich zorgen over geld. Ruim een derde van de Nederlanders is bezorgd over zijn financiële situatie.

Dat blijkt uit onderzoek van de Volksbank, in samenwerking met de Radboud Universiteit Nijmegen en het Nibudonder onder zo’n 1.400 Nederlanders. Uit het onderzoek blijkt ook dat onze financiële bezorgdheid sterk samenhangt met ons geluksgevoel. We vinden het belangrijk om onze financiën op orde te hebben. Belangrijker nog dan veel verdienen of het hebben van veel vrienden.

Huurders

De onderzoekers kijken daarbij naar opleidingsniveau, hoogte van het inkomen, leeftijd, woonsituatie en geluksgevoel. Lager opgeleiden hebben meer geldzorgen (37 procent) dan mensen met een hoger opleidingsniveau (29 procent). Daarnaast maken huurders zich meer zorgen om hun financiën dan mensen met een eigen woning.

Ook hebben mensen met een benedenmodaal inkomen (41 procent) meer financiële zorgen dan zij met een bovenmodaal inkomen (26 procent). Nederlanders boven de 66 jaar maken zich het minst zorgen om hun financiën.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Meld je aan voor onze nieuwsbrief! 🌐

Wil jij iedere donderdag om 16.00 uur de parels uit het Metroweb, winacties en meer fun ontvangen? 🤹‍♀️

Reageer op artikel:
Derde deel Nederlanders heeft financiële zorgen
Sluiten