Amarins de Boer
Amarins de Boer | LinkedIn Geld & carrière 12 feb 2018 / 15:24 uur

Belg krijgt zomaar 2000 miljard euro op rekening

2.000.000.000.000, oftewel 2 biljoen. Zoveel kreeg de Belg Luc Mahieux opeens op zijn rekening gestort. Hij zal zich waarschijnlijk voor even de gelukkigste man op aarde hebben moeten gevoeld, want plotseling was hij de rijkste mens ter wereld.

,,Ik dacht dat al mijn problemen waren opgelost”, vertelde Mahieux aan het Franse dagblad La Dernière Heure. Maar helaas, die gedachte was van korte duur.

‘Het leek betrouwbaar’

De Belg had zijn de gegevens van zijn creditcard ingevuld op een site die er volgens hem op het eerste gezicht betrouwbaar uitzag. ,,Maar toen werd er opeens maandelijks 34,90 euro van mijn rekening gehaald door diezelfde website." Hij wilde het direct stopzetten.

Maar toen verscheen er opeens een bizar bedrag op zijn rekening, vertelt hij verder. Dezelfde site die ervoor zorgde dat de man maandelijks 34,90 euro lichter werd, had uit het niets 2000 miljard euro overgemaakt.

Pas geblokkeerd

De man blokkeerde zijn pas, om fraude te voorkomen. Daardoor kon hij niet lang genieten van die 2 biljoen, want hij kon vervolgens niet meer bij zijn rekening.

🤔😨😳Heuuu ! C'est un débit ou un crédit ? Il n'y a pas de moins devant !? Je vais quand même téléphoner à ma banque !

Gepostet von Luc Mahieux am Mittwoch, 7. Februar 2018

Hoewel hij het geld uiteraard niet mag houden, denken veel mensen dat hij nu biljonair is. Mahieux deelde zijn verhaal namelijk op Facebook en kreeg al snel vele vriendschapsverzoeken en inboxberichtjes binnen van mensen die wilden dat hij hem ging helpen.

Reageer op artikel:
Belg krijgt zomaar 2000 miljard euro op rekening
Sluiten