Merel Driessen
Merel Driessen Geld & Carrière 18 okt 2017
Leestijd: 1 minuut

Parttime bierproevers gezocht

Bier drinken en daarvoor betaald worden. Het klinkt als een droom, maar is werkelijkheid. Het Britse bedrijf Meantime Brewing Company is namelijk op zoek naar een bierproever.

Vrijdagochtendborrel

Wie wil er nou niet bierproever worden? Zo denkt de Britse bierbrouwerij er ook over: ‘Yes, this could just be the best job in te world.’ Op LinkedIn heeft het bedrijf een vacature gezet voor een professional beer taster. Het is een parttime baan: 3 uur in de week. Op vrijdagochtend mag je biertjes proeven. In plaats van een vrijdagmiddagborrel wordt het dus een vrijdagochtendborrel.

Een gepassioneerd bierliefhebber

Aan iemand die alleen bier drinkt tijdens het uitgaan, heeft het bedrijf niet genoeg. Ze zijn op zoek naar een gepassioneerde bierliefhebber. Goede smaakpapillen en uitgebreide kennis van alcoholische dranken zijn essentieel. Je moet het verschil tussen de bieren en hun ingrediënten goed kunnen proeven.

Dat is niet het enige. Het bedrijf wil dat je wat af weet van de wereldwijde consumentenmarkt. Je moet perfect Engels kunnen spreken. Ook moet je de hele bierwoordenschat in het Engels kunnen.

Sollicitatiebrief van 30 woorden

Lijkt dit iets voor jou? Leg dan in een LinkedIn-bericht van 30 woorden uit waarom jij geschikt bent voor deze baan. Klinkt misschien makkelijk, maar is het niet. De Meantime Brewing Company laat namelijk maar 3 kandidaten door naar de laatste proefronde.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox 🌐

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang tot drie keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.