Merel Driessen
Merel Driessen Geld & Carrière 22 sep 2017
Leestijd: 2 minuten

Geld besparen: zo makkelijk kan het ook

Goedkoper leven en iedere maand wat geld over houden kan nooit kwaad. Vaak denken we dan alleen maar aan de grote dingen waar we op kunnen besparen, zoals huur en energiekosten. Gelukkig zijn er ook kleine aanpassingen in het leven die je wat geld kunnen besparen. Metro vond ze op Budgetella.

Hervulbare drinkfles

Je hebt er vast en zeker weleens een gezien: een dopper. De hervulbare drinkflessen zijn ontzettend populair. Ze zijn niet alleen erg hip, maar ook nog eens heel handig. Door het kopen van een dopper of een andere hervulbare drinkfles bespaar je veel geld. Je hoeft namelijk niet steeds weer een nieuw plastic flesje water te kopen. Bovendien kun je bijna overal gratis kraanwater krijgen.

Prep meals

Het is iets wat veel mensen als vanzelfsprekend zien: iedere avond een nieuwe maaltijd koken. Het kost veel tijd en geld. De oplossing hiervoor is om op je vrije zondag een maaltijd te maken die je kan verdelen over porties voor de hele week. De porties kun je ’s avonds opeten, maar ook tijdens je lunch. Zo kom je niet in de verleiding om in de kantine op je werk weer eens wat te kopen. Zorg ervoor dat het echt een lekkere maaltijd is, zodat je ook niet in de verleiding komt wanneer je langs de kantine loopt.

Rittenkaart bij de sportschool

Het was bedoeld als goed voornemen voor 2017: een sportabonnement. Maar eigenlijk haal je die 35 euro per maand er helemaal niet uit. Ga dan op zoek naar een sportschool waarbij ze een rittenkaart aanbieden. Het is hetzelfde idee als vroeger bij het openbaar vervoer: je betaalt alleen als je het gebruikt!

Boodschappen doen zonder rommelende maag

Vooral aan eten en drinken geven we veel geld uit. Je kent het gevoel vast en zeker: je staat met een rommelende maag in de supermarkt en besluit bij de kassa toch die extra reep chocolade te kopen. Probeer daarom niet met honger naar de supermarkt te gaan. Zo zorg je ervoor dat je niet in de verleiding komt om allerlei extra lekkernijen te kopen.

Invriezen

Wanneer je alleen woont, kook je vaak te veel. Je hoeft dan niet alles weg te gooien als je wat over hebt. Vries het in. Het eten bederft niet en je kunt het zo lang bewaren als je wilt. Extra tip: doe dit ook met brood!

Pin weekbedrag

Weet je van jezelf wat je maximaal per week wilt uitgeven? Pin dan bedrag dan aan het begin van de week. Zo zie je precies wat je uitgeeft en geef je jezelf niet de mogelijkheid om nog meer te kopen. Zorg er wel voor dat je een ‘noodbedrag’ op je pinpas hebt staan. Tegenwoordig is het niet overal meer mogelijk om met contant te betalen.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox 🌐

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang tot drie keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.