Redactie Metro
Redactie Metro Eten & drinken 3 okt 2018
Leestijd: 2 minuten

Vier heerlijke eetgeendieren-recepten voor Dierendag

Dierendag is allang niet meer een extra aai over de bol van je kat geven, je goudvis een keer in de badkuip laten zwemmen of je konijn met zijn vriendjes laten spelen. Dierendag betekent extra lief zijn voor dieren, dus ook voor de dieren die normaliter op je bord liggen. Dierendag is daarom door sommigen omgedoopt tot Eet-Geen-Dierendag.

En hoewel we hier verzot zijn op ál het eten, zijn we er helemaal niet vies van om de dieren op ons bord met enige regelmaat te laten staan. Leuker voor de dieren, goed voor het milieu. Omdat het morgen dierendag is, verzamelden wij alvast vier heerlijke recepten zodat jij morgen diervriendelijk je dag kunt doorkomen. En we beloven je dat je vlees, vis of zuivel niet zult missen.

Havermout met kersen

Van haar Instagram-feed ga je watertanden. Het lijkt erop dat Joyce van Never Not Cooking ook echt nooit niet aan het koken is. Wij zijn in elk geval al aan het inventariseren of ze niet non-stop voor ons kan koken. Met haar kersen-havermoutontbijtje begin je de dag op een hele goede manier!

Chicken wafels

Goed, we wilden eigenlijk niet aan vleesvervangers doen, maar toen we het recept van Suzanne van Wat Eet Je Dan Wel zagen, konden we niet anders. De chick’n’waffles-hype is nog lang niet afgelopen – gelukkig maar – en dat kan dus ook prima zonder echte kip. Deze combinatie is fantastisch en wederom beloven we je dat je de echte kip niet mist.

Tjap Tjoi

Ook zo gek op een heerlijke bak Chinees eten? Duik gerust zelf eens de keuken in om het te fabriceren. Wij zijn namelijk gék op deze Tjap Tjoi van Merel Wildschut. Dit Groene Meisje kent haar pappenheimers én maakt ze met gemak na. Heerlijk dineren zit er wel in met haar recepten.

Brownies als dessert

We spreken haar wel vaker en kwijlen regelmatig als we haar Instagram-feed zien. En het leuke is dat Cilla Zwarts van Squatcilla al haar snacks ook nog eens gezond maakt. Ze krijgt het wederom voor elkaar met deze brownie. Zonder driedubbel schuldgevoel kun je dit recept dus prima als dessert gebruiken. Wij nemen nog een stukje…

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.

Reageer op artikel:
Vier heerlijke eetgeendieren-recepten voor Dierendag
Sluiten