Kasper Hermans
Kasper Hermans Eten & drinken 10 apr 2018 / 14:44 uur

Roze KitKat over twee weken te koop in Nederland

De KitKat kennen we in het bruin en ook in het wit, maar een komt een derde kleur bij. De populaire chocoladereep van Nestlé is binnenkort ook in het roze verkrijgbaar.

Ruby

Hiervoor heeft het geen rare chemische projecten uitgevoerd. Nestlé maakt namelijk gewoon gebruik van de chocoladesoort Ruby, die van zichzelf een rood-roze kleur heeft. Daarmee is het de eerste grote speler in de chocoladewereld die zich hieraan waagt.

Hoe kan het dan dat Ruby roze is? Dat heeft te maken met het type cacaobonen dat gebruikt wordt. Wanneer deze worden gefermenteerd (het afbreken van suikers met behulp van bacteriën en gist) komt die rood-roze kleur vrij.

23 april

Wil je het uitproberen, dan moet je nog maar een kleine twee weken geduld hebben. Vanaf maandag 23 april is de roze KitKat in Nederland te vinden. Naar verluidt gaat de reep €1,19 kosten. In diverse andere landen, zoals Japan, is de roze variant al te vinden.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Roze KitKat over twee weken te koop in Nederland
Sluiten