Rosan de Vos
Rosan de Vos Eten & drinken 19 apr 2018 / 07:14 uur

Alcoholvrij bier is steeds populairder

Op het terras zitten voor een drankje? De kans is groot dat je dan een alcoholvrij biertje bestelt. Het afgelopen jaar is de consumptie van alcoholvrij bier gestegen met 24,7 procent. En leuk bijkomertje: de stijging is het sterkst onder jongvolwassenen (25 tot 34 jaar). Dat blijkt uit onderzoek van Ruigrok NetPanel.

Alcoholvrij bier is ingeburgerd

Cees-Jan Adema (directeur Nederlandse Brouwers): „Alcoholvrij bier is niet alleen meer een alternatief voor als je bijvoorbeeld nog moeten rijden, de consument kiest tevens steeds vaker voor de alcoholvrije variant omdat ze het lekker vinden”. De peiling laat zien dat negen van de tien alcoholvrij bierdrinkers positief zijn over het uitgebreide aanbod aan alcoholvrije bieren.

„Het aantal biersoorten dat in een alcoholvrije variant wordt gebrouwen, stijgt ieder jaar verder. Eerst zag je alleen pils en witbier, toen veel radler en inmiddels weizen, amber en IPA”, aldus Adema.

Vaker alcoholvrij!

Een meerderheid van 55 procent van de alcoholvrij bierdrinkers zegt nu (veel) vaker alcoholvrij bier te drinken dan twee jaar geleden. Daarnaast heeft de helft (51%) het gevoel dat er vaker alcoholvrij bier wordt gedronken in zijn/haar omgeving. Consumenten verwachten in de toekomst net zo vaak of zelfs nog vaker alcoholvrij bier te gaan kopen in de winkel (94%) of in de horeca (90%) te bestellen.

„De consument is steeds bewuster bezig met de consumptie van bier. Enerzijds genieten ze van een mooi glas speciaalbier, maar ze kiezen er ook bewust voor om af en toe geen alcohol te drinken. Alcoholvrij bier is dan een mooi alternatief”, aldus Adema.

Dus ga je met het lekkere weer het terras nog op? Proost dan voortaan zonder schuldgevoel.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Alcoholvrij bier is steeds populairder
Sluiten