Rosan de Vos
Rosan de Vos Eten & drinken 16 mrt 2018 / 09:59 uur

Waarom mislukt de eerste pannenkoek altijd?

Het is vandaag Nationale Pannenkoekdag! Een goed excuus om je schort uit de kast te trekken, een koekenpan te pakken en beslag te kloppen voor het lekkerste eten dat er is. Maar hoe zorgen we er nou voor dat de eerste pannenkoek niet mislukt?

Nationale Pannenkoekdag

Op Nationale Pannenkoekdag draait het erom dat er pannenkoeken ‘voor elkaar’ worden gebakken. Tijdens deze dag bakken ongeveer 66.000 basisschoolleerlingen voor ongeveer 69.000 duizend ouderen meer dan 132.500 pannenkoeken.

Waarom mislukt de eerste pannenkoek altijd?
Colourbox

Wees geduldig

Kan jij altijd de helft van je beslag al door de gootsteen gooien omdat je bij voorbaat al weet dat jouw bakkunsten je in de steek laten? Geen zorgen, de oplossing is vrij simpel. „Een eerste pannenkoek die mislukt heeft vaak te maken met de pan die niet warm genoeg is”, zegt Elles van den Berg, woordvoerder van Koopmans. „De truc is om de pan goed heet te laten worden, daarna mag je pas olie of boter en het beslag erin gooien.” Van den Berg laat weten dat het daarom belangrijk is om een pan met een dunne bodem te gebruiken. „Dat geeft het beste resultaat."

Drie tot vier pannenkoeken

Met één op de drie Nederlanders die minstens één keer per maand pannenkoeken eten mogen we onszelf wel echte liefhebbers noemen. Van de Nederlanders geeft 89 procent voorkeur aan een zelfgebakken pannenkoek en kunnen we er vervolgens om en nabij drie of vier op. Hoeveel pannenkoeken ben jij van plan naar binnen te schuiven?

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Waarom mislukt de eerste pannenkoek altijd?
Sluiten