IngelisedeVries
IngelisedeVries Eten & drinken 30 nov 2017 / 11:46 uur

Met de deze Starbucksdrankjes steun je goede doelen

Goed, laten we eerlijk zijn. Wij gaan ook niet naar Starbucks omdat we even goed wakker geschud willen worden met een kop koffie.

Wel gaan we naar de koffieketen om te kijken of ze onze naam dit keer wel goed schrijven en natuurlijk voor de bijzondere drankjes als de Pumpkin Spiced Latte en de Peppermint Mocha. En goed nieuws: met die vreemde drankjes steun je nu ook nog eens een goed doel.

Limited cups

Sinds dinsdag heeft Starbucks een aantal nieuwe bekers geïntroduceerd. In een aantal filialen wereldwijd, kun je een unieke cup scoren. De befaamde Red Cup is dit jaar niet helemaal rood, maar heeft een witte achtergrond met een wit hart. Heel simpel, maar heel doelgericht.

De cups zijn namelijk niet alleen een lust voor het oog, ook worden er goede doelen gesteund. Starbucks doneert geld aan 25 verschillende goede doelen wereldwijd die meededen aan de Upstanders Challenge en wordt er geld ingezameld voor Fight Aids. De Upstanders Challenge is een actie van Starbucks waarin goede doelen kans kunnen maken op 25.000 dollar. De winnaars van de challenge worden nog bekend gemaakt.

Spotify

Alsof het niet genoeg kan zijn, wordt er in samenwerking met Spotify ook nog eens een miljoen gestort op de rekening van goede doelen die worden gesteund door artiesten als Chance the Rapper, Lady Gaga en Metallica. Hoe je bijdraagt? Koop een giftcard van één van je favoriete artiesten. „De feestdagen gaan erom dat we erbij stilstaan wat het betekent om liefde te geven en goedheid de wereld in te sturen”, laat creative director van Starbucks Leanne Fremar in een persbericht weten. „We vinden het idee om het goede te vieren in dit feestseizoen echt fantastisch.”

Mocht je ook graag een steentje willen bijdragen, dan is morgen je kans. Als je een Peppermint Micha, Toasted White Chocolate Mocha, Caramel Brulée Latte of een Eggnog Latte bestelt in de deelnemende filialen, gaat er 25 cent van je koffie naar Fight Aids. Om te laten zien dat

Dan maar iets voor het milieu

Doet je Starbucks-filiaal niet mee aan de actie maar wil je toch een beetje iets goeds doen? Haal je koffie dan met een herbruikbare beker. Naast dat het een heleboel plastic scheelt – Starbucks moet je namelijk een plastic dekseltje geven die enorm vervuilend zijn voor het milieu – krijg je ook nog eens korting op je favoriete drankje.

Reageer op artikel:
Met de deze Starbucksdrankjes steun je goede doelen
Sluiten