IngelisedeVries
IngelisedeVries Eten & drinken 4 okt 2017 / 12:05 uur

Met deze tips word jij een keukenprins(es)

De basis in de keuken kennen de meesten van ons wel. Maar doe je die basisdingen eigenlijk wel goed? Met deze tips word jij een heuse keukenprins(es).

Beetje zuur

Hoe haal je het sap uit een limoen als je staat te koken? Snij je de limoen doormidden en prik je met een vork of citruspers het sap eruit? Dat kan een stuk gemakkelijker. Snij aan vier kanten een stuk van de limoen af en laat het midden intact. Dan pers je veel makkelijker het sap eruit. Waarom we er zelf niet op kwamen? Weten wij ook niet. Het is zo logisch,

Citroenen kun je overigens ook een stuk langer vers houden. Waar ze nu op onze fruitschaal al snel verschrompelen, blijkt er een goeie truc te zijn. Leg ze in een kom water en bewaar ze in de koelkast. Schijn je ze tot drie maanden vers te kunnen houden!

Vocht bewaren

Zoek je dé tip om een heerlijke pastasaus te maken? Het antwoord zit in ‘m in het water waar je de pasta in kookt. Als je een kopje van het water bewaart voor je de pasta afgiet, heb je de basis van een goeie romige pastasaus.

Alcohol kan ook een tweede leven krijgen. Is je wijn niet meer lekker? Gooi er een schoon muntje in en de smaak is weer terug. De bubbels in je cava een beetje in stand houden? Dan doe je door er een theelepeltje in te hangen.

Aardappeleters

Rooster je aardappels graag in de oven maar worden ze nooit zo knapperig van buiten en zacht van binnen als in je favoriete restaurant? Kook de aardappels eerst gaar en rooster ze daarna nog even voor het knapperige randje.

Ook aardappelpuree maken kan een stuk makkelijker. Gooi je altijd boter en melk bij de aardappels als je ze gaat stampen? Kook ze er eens in, in plaats van in water. Dan blijft de volle smaak van aardappels veel meer in de puree. Zorg dat de geschilde aardappels nét niet onder de room of melk en boter staan. Voeg kruiden en knoflook toe en breng aan de kook tot de aardappels gaar zijn. Zet nu een vergiet in een schaal en giet de aardappels daarin af, zodat je geen vocht wegspoelt. Stamp de aardappelen en voeg nu het vocht weer toe. Heerlijk.

Pasta proberen

Zit je ook altijd met véél teveel spaghetti omdat het altijd te weinig lijkt en je toch maar wat extra toevoegt? Dat gaat je niet meer overkomen. Koop een pasta-opscheplepel. In het midden zit een gat. Vul dat gat met droge spaghetti en je hebt precies genoeg voor één persoon.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Met deze tips word jij een keukenprins(es)
Sluiten