Lisa Vermeij
Lisa Vermeij Eten & drinken 30 okt 2017
Leestijd: 1 minuut

Dit zijn de tien beste restaurants van Nederland

Ga je binnenkort uiteten en ben je nog op zoek naar een voortreffelijk restaurant? Smaken verschillen, maar volgens Lekker500, de oudste restaurantgids van ons land zijn dit de 10 beste restaurants van Nederland.

Maandag 30 oktober werd de veertigste editie van de restaurantgids gepubliceerd. In de top 100 staan vooral restaurants uit Noord-Holland, waarvan de meeste in Amsterdam te vinden zijn. Daarna volgen Zuid-Holland en Noord-Brabant. Er staan vier nieuwkomers in de top 100.

Top 10 2018

10. Beluga Loves You, Maastricht
9. De Lindehof, Nuenen
8. Joelia, Rotterdam
7. Tribeca, Heeze
6. Librije’s Zusje, Amsterdam
5. FG Restaurant, Rotterdam
4. De Leest, Vaassen
3. Ciel Blue, Amsterdam
2. Inter Scaldes, Kruiningen
1. De Librije, Zwolle

De Librije weer op nummer 1

Het Zwolse restaurant van Jonnie en Thérèse Boer staat weer op nummer één in de nieuwste ranglijst van Lekker 500. Vorig jaar was de eer nog aan Inter Scaldes uit het Zeeuwse Kruiningen, maar zij zakken naar de tweede plek.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox 🌐

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang tot drie keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.