Marieke van der Voort
Marieke van der Voort Eten & drinken 24 feb 2017
Leestijd: 3 minuten

5 verrukkelijke drankjes met pindakaas

Ben jij verzot op pindakaas? Je kunt ook heerlijke drankjes met het smeerbare goud maken: warm, koud, met of zonder alcohol. Metro tipt vast vijf verrukkelijke opties uit het gloednieuwe Pindakaasboek.

Pinda latte

Weg met die koffie verkeerd! Jouw ideale koffiepauze begint met een pinda latte. In slechts tien minuutjes staat-ie op tafel. Ook heerlijk net na het eten.

Wat heb je nodig? 150 ml melk, 1 el pindakaas, 2 tl karamelsiroop, 1 tl vanille-extract en 1 espresso.

Hoe maak je ’m? Doe de melk, pindakaas, siroop en het vanille-extract in een pan en warm het geheel langzaam op. Niet laten koken! Klop het met een garde op tot een luchtig mengsel. Zet een espresso, voeg hier het mengsel aan toe en klaar is je pinda latte.

Romige pindalikeur

Als je van Baileys en rum houdt, is de pindalikeur een aanrader. Binnen een paar minuten is dit romige shotje klaar. Het is ook goed te combineren met de pinda latte.

Wat heb je nodig? 60 ml Baileys, 60 ml rum, 60 ml melk, 1 tl vanille-extract, 1 tl pindakaas en suiker.

Hoe maak je ’m? Maak de rand van een cocktailglaasje nat en dip deze in de suiker. Maak aan de binnenkant met pindakaas vier mooie vegen van boven naar beneden. Meng in een cocktailshaker de Baileys, rum, melk en het vanille-extract. Giet dit voorzichtig in het glaasje. Proost!

Pindamilkshake

Heerlijk als oppeppertje tussendoor en het is slechts enkele minuutjes werk. Kun jij deze milkshake weerstaan?

Wat heb je nodig? 4 bollen vanille-ijs, 1 tl pindakaas, 3 el chocoladesaus. Slagroom, cacaopoeder en nootjes als topping.

Hoe maak je ’m? Mix alle ingrediënten in een blender tot een romige milkshake. Klop de slagroom op en top jouw milkshake af met een grote dot. Strooi er nog wat cacaopoeder en nootjes overheen.

Pinda martini

Geef je een feestje en wil je jouw vrienden verrassen? Met deze cocktail – die in tien minuutjes klaar is – steel je de show. Zelfs James Bond zou zijn ‘shaken, not stirred’-drankje zo inruilen voor een pinda martini.

Wat heb je nodig? 60 ml witte martini, 50 ml slagroom, 2 tl pindakaas, 6 tl Tia Maria

Hoe maak je ’m? Doe de witte martini in een shotglaasje. Klop de slagroom op met de pindakaas en Tia Maria. Vul het glas met 2 eetlepels van deze speciale slagroom.

Verboden vruchtendrank

Dit klinkt als een spannende keus en dat is het ook! In vijf minuutjes tijd staat er een gevaarlijk lekker mixje voor je neus. En de verboden vruchtendrank is ook nog eens een lust voor het oog.

Wat heb je nodig? 1 bevroren banaan, 200 ml yoghurt, 4 gedroogde vijgen, 1 el pindakaas en 3 ijsblokjes. Eventueel een snufje kaneel. Voor de garnering: een extra vijg en zwarte sesamzaadjes.

Hoe maak je ’m? Stop de banaan, yoghurt, vijgen, pindakaas en ijsblokjes in de blender. Als je het lekker vindt, kun je een beetje kaneel toevoegen. Zodra het een mooi geheel is, kan het in een glas worden geschonken. Een paar stukjes gedroogde vijg en zwarte sesamzaadjes maken de verboden vruchtendrank helemaal af.

Op zoek naar een origineel cadeau? Het Pindakaasboek van Jennifer Foster en Lianne Koster is nu onder andere bij uitgeverij Scriptum en Bol.com voor 14,95 euro te koop.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox 🌐

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang tot drie keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.