Jordy Kruse
Jordy Kruse Nieuws 24 feb 2017 / 12:58 uur

Beruchte Tiger Temple gaat verder onder nieuwe naam

Nederlander Edwin Wiek deed er alles aan om de beruchte Thaise Tiger Temple te doen sluiten. Dat lukte, maar nu staan de mensen achter de verwerpelijke attractie op het punt een nieuw dierenpark te beginnen.

Wiek, die sinds de jaren 80 in Thailand woont, streed jarenlang tegen een van de populairste toeristenattracties van Thailand. Met succes, want het park ging afgelopen zomer dicht. Tijdens het onderzoek dat daarop volgde, werden 140 tijgers weggehaald. Men vond een slachthuis, 40 dode tijgerwelpjes in een vriezer en 20 kleintjes op sterk water. De monniken worden nu verdacht van het illegaal fokken en handelen in tijgers.

In 2001 begon de Nederlander met zijn stichting Wildlife Friends Foundation te waarschuwen voor de praktijken van het park. „Dat deze criminelen nu doorgaan, is ongelooflijk frustrerend”, zegt de dierenvriend tegen RTL Nieuws.

Hij ontdekte dat de overheid een vergunning voor een nieuw dierenpark vlak bij de Tiger Temple had afgegeven. De verwachting is dat het park onder de naam Golden Tiger in maart open gaat met 105 tijgers. Wiek heeft er weinig vertrouwen in dat men deze keer beter met de dieren om zal gaan. „Het nieuwe dierenpark zegt opnieuw dat het om het behoud van de dieren gaat, maar het draait gewoon om geld.”

Verzet

Ook tegen het nieuwe dierenpark zal de Nederlander verzet gaan bieden. Hij wil bewijzen dat ook het nieuwe park niet goed omgaat met de dieren en wil toeristen waarschuwen. „Heel veel mensen vinden het leuk om een selfie te maken met een tijger. Maar vergis je niet: het is dierenleed.”

Ondertussen loopt de zaak tegen de monniken van de Tiger Temple nog steeds, maar veel gebeurt er niet. Tot grote frustratie van Wiek. „Het is nu negen maanden later! Er is genoeg bewijs om een zaak te starten.”

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Meld je aan voor onze nieuwsbrief! 🌐

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang donderdag de beste tips in je mailbox!

Reageer op artikel:
Beruchte Tiger Temple gaat verder onder nieuwe naam
Sluiten