Redactie Metro
Redactie Metro Podcasts 27 nov 2019
Leestijd: 2 minuten

Ken je deze podcasts al? #4: Formule 1

Eind deze week eindigt alweer het F1-seizoen. Door onze Max Verstappen is de Formule 1 in Nederland uitgegroeid tot één van de populairste sportevents. Voor deze week heeft Richard Otto van medianieuwsplatform Spreekbuis.nl daarom de meest interessante F1-podcasts geselecteerd.

1. F1 aan Tafel

GrandPrix Radio won vorig jaar met haar radiostation de Online Radio Awards en begonnen hierna met een podcast. Onder leiding van presentator René Hoogterp beantwoorden Olav Mol en de redactie van Grand Prix Radio vragen van luisteraars en worden actualiteiten rondom Formule 1 besproken. De podcast is een mooie mix nieuwsfeiten en scherpe meningen van de presentatoren.

2. RacingNews365

RacingNews365 is een wekelijkse podcast waarin radio-dj en raceliefhebber Jeroen van Inkel en de gebroeders Coronel het laatste nieuws en achtergronden in de Formule 1 bespreken. De combinatie van een radiomaker en de autocoureurs Tom Coronel en Tim Coronel maken dit een zeer aangename podcast om naar te luisteren.

3. NOS Formule 1-Podcast

Nog een podcast met een oud-coureur. Dit maal Jan Lammers, die samen met NOS-presentator Amber Brantsen en NOS Formule 1-verslaggever Louis Dekker elke week het Grand Prix nieuws doornemen. Door de bijdrage van Jan Lammers staat deze podcast vol met sterke meningen, scherpe analyses, leuke feitjes en opvallende verhalen.

NOS Formule 1-Podcast.
NOS Formule 1-Podcast.

4. Nusport – De boordradio

Daan Smink bespreekt samen met Joost Nederpelt en Patrick Moeke het laatste Formule 1 nieuws. Deze podcastserie laat goed zien dat de presentatoren goed op de hoogte zijn van de sportwereld. Door de goede presentatie zijn de circa een uur durende podcastafleveringen voor raceliefhebbers heerlijk weg te luisteren.

5. F1 RaceReporter

Racereporter was de eerste Nederlandstalige Formule 1 Podcast. Na iedere Grand Prix praten ze de luisteraars bij over het afgelopen raceweekend. Formule 1-liefhebbers Lucas Degen, Jeroen Demmendaal, Charrel Jalving en Jeroen Scholte laten horen dat ze niet alleen liefhebber zijn, maar ook grote kennis van de racesport hebben.

6. Asfalt

In podcastserie ASFALT neemt de redactie van Autobahn.eu wekelijks het laatste nieuws uit de Formule 1 door. Ook andere raceklasses komen aan bod. Het vaste panel bestaat uit Dumpert en Autobahn-presentatrice Sylvana IJsselmuiden, Autobahn F1 Show-presentator Steijn Schothorst, sportjournalist Koen Bakker en Autobahn-hoofdredacteur Matthijs Goes. In de podcast komen veel coureurs en racespecialisten langs, waarmee deze podcast zich weet te onderscheiden.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox 🌐

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang tot drie keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.