Amarins de Boer
Amarins de Boer | LinkedIn Muziek 20 mei 2020 / 10:55 uur

Muziekindustrie start petitie voor behoud popsector

De Nederlandse muziekindustrie luidt gezamenlijk de noodklok nu door de coronacrisis veel artiesten, bedrijven en zzp’ers geen omzet of inkomen meer hebben.

Ruim 2300 artiesten, organisaties en bedrijven uit de gehele breedte van de sector doen mee. Samen roepen ze via de campagne Liefde voor Muziek op een petitie te tekenen voor het behoud van de hele industrie.

Volgens alle initiatiefnemers staan tienduizenden banen op de tocht en dreigt er enorm veel knowhow verloren te gaan. „Een economische catastrofe”, staat in de aankondiging. „Nederland heeft geweldige muzikanten. Nationaal en internationaal succesvolle sterren in de pop, rock, dance, klassiek en jazz. Deze kunnen optreden dankzij een groot ecosysteem van 150.000 professionals.”

Hele keten

Die groep professionals bestaat uit een hele keten uit de muziekindustrie. Van onder meer boekingskantoren, evenementenorganisatoren, managers, programmeurs, poppodia en festivals, geluids- en lichttechnici, zaalbeheerders, podiumbouwers, detailhandelaren en werknemers van platenmaatschappijen. Velen dreigen kopje onder te gaan nu er al maanden geen inkomsten meer zijn.

De actie wordt door onder meer alle grote poppodia en de grote festivals ondersteund. Ook artiesten als Bizzey, Blaudzun, Caro Emerald, Chef’Special, Danny Vera, Famke Louise, Floor Jansen, Kensington, Rowwen Hèze en Typhoon hebben hun naam aan Liefde voor Muziek verbonden.

Petitie

De petitie kan getekend worden op liefdevoormuziek.nu. De handtekeningen worden volgende maand overhandigd aan minister van Cultuur Ingrid van Engelshoven.

Lees ook: 2021 wel met festivalzomer? Hoop er nog niet te hard op

Reageer op artikel:
Muziekindustrie start petitie voor behoud popsector
Sluiten