Metro en ANP
Metro en ANP Muziek 15 aug 2019 / 17:30 uur

Davina Michelle pakt Nederlands Spotify-record

Davina Michelle heeft sinds deze week een record te pakken op Spotify. Haar hit Duurt Te Lang is de meest gestreamde Nederlandse plaat op Spotify ooit. Daarmee neemt Davina het record over van Frenna en Lil’ Kleine, die vorig jaar scoorden met Verleden Tijd.

De track is sinds de release in oktober meer dan 53 miljoen keer beluisterd. Met de streams uit België erbij heeft Duurt Te Lang de 60 miljoen al behaald en het einde lijkt nog niet in zicht. Nog altijd staat de track, afkomstig uit het tv-programma Beste Zangers, bij de vijftig meest beluisterde liedjes in Nederland.

Steeds meer Nederlandse muziek

Volgens Spotify wordt er steeds meer Nederlandse muziek beluisterd op Spotify. „We zien in toenemende mate dat naast de grote en aanhoudende successen van Nederlandstalige hiphop en dance er nu ook grote streamingaantallen door Nederlandse artiesten in andere genres worden behaald”, zegt Wilbert Mutsaers van Spotify.

Ook in de Single Top 100 doet de hit van Davina het goed. Daar staat het nummer al 45 weken genoteerd. In november en december stond Duurt Te Lang zes weken op de eerste plaats.

Beste Nieuwkomer

Voor Davina betekende Duurt Te Lang haar grote doorbraak. De zangeres ontving eerder dit jaar een Edison voor Beste Nieuwkomer en zondag stond ze nog in het voorprogramma van het concert van Pink in Den Haag.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Davina Michelle pakt Nederlands Spotify-record
Sluiten