Metro en ANP
Metro en ANP Sport 15 aug 2019 / 18:20 uur

Hersenaandoening bij Ricky van Wolfswinkel ontdekt

Ricky van Wolfswinkel kan een half jaar tot een jaar niet voetballen vanwege een aneurysma in zijn hersenen. De Nederlandse spits van FC Basel meldt dat donderdag via zijn club.

Van Wolfswinkel liep vorige week in de thuiswedstrijd tegen LASK Linz in de derde kwalificatieronde van de Champions League een hersenschudding op. Uit scans die in het ziekenhuis werden gemaakt kwam ook naar voren dat Van Wolfswinkel een aneurysma in zijn hersenen heeft. Dat is een uitstulping in een bloedvat van de hersenen.

Videoboodschap

Een aneurysma kan leiden tot een hersenbloeding, legt de aanvaller in een videoboodschap uit. Het aneurysma zit al langere tijd in het hoofd van Van Wolfswinkel, die een operatie moet ondergaan. „Ik ben blij dat het nu is ontdekt en niet veel later”, aldus Van Wolfswinkel. Hoelang het herstel duurt, is moeilijk aan te geven.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Hersenaandoening bij Ricky van Wolfswinkel ontdekt
Sluiten