Redactie Metro
Redactie Metro Entertainment 11 okt 2018
Leestijd: 1 minuut

Amy Winehouse live zien? Het kan door een hologram

Fans van Amy Winehouse die nooit de kans hebben gekregen haar live op te zien treden, krijgen nu een ‘tweede kans’. De vader van de zangeres die in 2011 overleed, heeft laten weten dat er een hologram van Amy wordt gemaakt.

Daar zal een wereldtournee mee worden gedaan, die drie jaar lang zal duren.

In 2019

Nog even geduld: in 2019 moet de show voor het eerst te zien zijn. Het bedrijf dat eerder een hologram van Roy Orbison (een bekende country- en rockzanger die in 1988 overleed) en Maria Callas (een beroemde operazangeres die in 1977 overleed) maakte, gaat de show verzorgen.

Maar hoe werkt dat?

Het hologram wordt geprojecteerd op het podium voor een liveband, terwijl er een band met originele opnames van Winehouse meeloopt.

De opbrengst van de tournee gaat volledig naar de Amy Winehouse Foundation, die enkele maanden na de dood van de zangeres werd opgericht. Amy Winehouse was 27 toen ze op 23 juli 2011 overleed aan de gevolgen van een alcoholvergiftiging.

Kijktip: de bewierookte zangeres van onder meer Rehab en Tears dry on their own had een zacht gezegd turbulent leven. Veel pech, een alcohol- en drugsverslaving, een eetstoornis, intense relaties en eigenlijk teveel negatieve media-aandacht. In de documentaire Amy op Netflix zie je meer van de zangeres en haar grote muziektalent.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.