Redactie Metro
Redactie Metro Muziek 23 jul 2018

Zoutelande nieuwe grootste Nederlandse hit

Vandaag is …. Grote kans dat je nu voor de rest van de dag met het bekende nummer van Marco Borsato in je hoofd zit. Maar er is goed nieuws. Jarenlang stond Rood te boeken als de grootste Nederlandstalige hit, maar het nummer is van de troon gestoten, schrijft 3FM.

Zoutelande

Niet Rood is nu de grootste Nederlandstalige hit ooit in de Mega Top 50, maar Zoutelande. Het nummer van BLØF en Geike Arnaert is enigszins controversieel: of je houdt ervan, of je verfoeit het lied en alles wat ermee te maken heeft. De schare fans is misschien toch groter dan de ‘haters’; het nummer staat namelijk al 36 weken in de hitlijst.

De Mega Top 50 werkt met een puntensysteem, waarbij de eerste plek 50 punten krijgt en de tweede 49 enzovoorts. Rood sprokkelde in de 36 weken dat het lied in de lijst stond een totaal van 1369 punten bij elkaar. Zoutelande doet het in hetzelfde aantal weken net iets beter en staat nu op 1380 punten. Daarmee streven de Zeeuwen Borsato voorbij. Zoutelande landen staat nog steeds in de Mega Top 50 en blijft daarmee ook nog steeds punten verzamelen.

Top vijf

Ruim 11,5 jaar stond Rood op nummer één als grootste hit in de Nederlandse taal. De top vijf bestaat uit uit artiesten als Gers Pardoel, Guus Meeuwis én Marco Borsato. Die laatste heeft namelijk met ‘Dromen zijn bedrog’ een vierde plek veroverd.

Onlangs besloot BLØF de inwoners van het dorp Zoutelande uit te nodigen voor Concert At Sea, waar ze optraden. De band wilde het succes van de hit met de inwoners vieren. Het kleine dorpje is sinds het nummer bijna een trekpleister voor toeristen geworden. Iedereen wil even kijken waar BLØF met Geike Arnaert naar hun „ouders in Zoutelande" gingen en een glimp opvangen van „het oude strandhuis".

strafwerkbutton

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Meld je aan voor onze nieuwsbrief! 🌐

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang donderdag de beste leestips in je mailbox!

Reageer op artikel:
Zoutelande nieuwe grootste Nederlandse hit
Sluiten