Felix Decavel
Felix Decavel Films & series 17 mei 2023
Leestijd: 3 minuten

Filmfestival Cannes: 5 premières (mét Johnny Depp) om je vingers bij af te likken

Niet alleen films die de felbegeerde Palme d’Or in de wacht hopen te slepen zijn het kijken waard. Dit zijn de vijf meest veelbelovende premières op het filmfestival van Cannes 2023, dat is losgebarsten.

Hoewel de Route Napoléon ons langs Cannes voert, zullen we helaas nog geen glimp opvangen van de langverwachte film over de kleine keizer. Maar aan de Zuid-Franse kust is er deze week genoeg kijkvoer om zowel de snobs als de liefhebbers een volle maag te bezorgen.

De beste premières tijdens Filmfestival Cannes 2023

Van een Franstalige (?) Johnny Depp, over Martin Scorcese en Indiana Jones, tot een Spaanse regisseur die al sinds jaar en dag het troetelkind der filmcritici is. Dit zijn naar onze bescheiden mening de vijf meest veelbelovende premières op het Filmfestival van Cannes dit jaar.

Jeanne du Barry

Nog geen megalomane Franse keizer? Dan maar een megalomane Franse koning. Of de gewaagde keuze om de openingsfilm van het festival volledig in het Frans in te blikken goed uitpakt, moet nog blijken. Want als Johnny Depp ook maar een klemtoon verkeerd uitdrukt, verliest Jeanne du Barry meteen geloofwaardigheid. We denken namelijk niet dat Louis XV – achterkleinzoon van de zonnekoning – een Amerikaanse tongval had. In de trailers blijft het geheim in ieder geval opvallend goed bewaard (geen goed teken dus).

Asteroid City

Scarlett Johansson (die er een opvallend laag salaris voor kreeg) is lang niet de enige ster die deelnam aan de nieuwe film van Wes Anderson. Tom Hanks, Bryan Cranston en Margot Robbie zijn slechts een kleine greep uit de topcast van Asteroid City die op het filmfestival van Cannes in première gaat.

Indiana Jones and the Dial of Destiny

De terugkeer van een legende (bis). Na het bekijken van Indiana Jones 5 zei Steven Spielberg – regisseur van de eerste Indy-films – naar verluidt: „Damn, ik dacht dat ik de enige was die wist hoe je deze films moest maken.” Hopelijk betekent dit dat the Dial of Destiny beter is dan Indiana Jones 4.

Strange Way of Life

Wat Steven Spielberg dacht over Indiana Jones, weten wij vrijwel zeker van Pedro Almodóvar. Niemand maakt films zoals de Spaanse regisseur. En ook al is Strange Way of Life (Extraña forma de vida) een kortfilm, trekt de cast met onder anderen Ethan Hawke en Pedro Pascal ongetwijfeld een groot publiek naar de première op het Filmfestival van Cannes 2023.

Killers of the Flower Moon

Als de baas van het filmfestival er absoluut op stond dat Martin Scorcese zijn nieuwe film aan het grote publiek zou voorstellen in Cannes, weet je dat het snor zit. In Killers of the Flower Moon, met Leonardo DiCaprio in de hoofdrol, worden leden van de olierijke Osage Nation – een Indiaanse stam – in de jaren 20 onder vreemde toestanden vermoord. Maar een FBI-onderzoek leidt al snel naar J. Edgar Hoover, controversieel hoofd van de politiedienst. Helaas is er nog geen trailer te vinden van de nieuwe Apple-kaskraker. Dan maar snel een kaartje kopen voor de première op het filmfestival van Cannes 2023.

(Afbeelding: AppleTV+)

Wil je Metro’s wekelijkse filmrecensies lezen? Dat kan hier.

Het Geheugenspel (Nicci French): dat is puzzelen geblazen in de bioscoop

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox 🌐

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang tot drie keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.

Reageer op artikel:
Filmfestival Cannes: 5 premières (mét Johnny Depp) om je vingers bij af te likken
Sluiten