Manners.nl
Manners.nl Films & series 18 sep 2020
Leestijd: 2 minuten

Lord of the Rings-trilogie terug in de bioscoop, maar dan anders

De Lord of The Rings-trilogie komt terug in de bioscoop. Maar anders dan je gewend bent.

Tenet blijft helaas een uitzondering op de regel. Grote Hollywood-studio’s durven nog steeds niet hun blockbusters uit te brengen, uit angst dat de bioscopen leeg blijven en hun films floppen. Ondertussen zijn de bioscopen in Nederland echter wel gewoon open. Ketens stunten zelf maar met nieuwe acties om nog voor een enigszins gevarieerde bioscoopagenda te zorgen.

The Lord of the Rings terug in de bioscoop

Zo kon je bij Pathé naar een heuse drive-in bioscoop met romantische klassiekers, en nu stunt Warner Bros. met een nieuw aanbod. Naast Tenet gaan zij namelijk nog drie topfilms uitbrengen. De Lord of the Rings-trilogie komt namelijk terug in de bioscoop.

De legendarische boeken van J.R.R. Tolkien hebben voor altijd het fantasy-genre veranderd, iets wat regisseur Peter Jackson tot een bepaalde extent ook voor elkaar kreeg door de verhalen op meesterlijke wijze te verfilmen. De drie delen kwamen tussen 2001 en 2003 uit.

Primeur: extra lange versies

Tijd voor een tweede kans. Distributeur Warner Bros. heeft bekendgemaakt dat alle drie de Lord of the Rings-film weer terugkomen in de bioscoop, en hoe. Het gaat om de uitgebreide versies van rond à vier uren per deel.

Op 8 oktober kun je The Fellowship of the Ring gaan kijken. Een week later, op 15 oktober, komt The Two Towers terug in de bioscoop. De week daarop wordt er op 22 oktober afgesloten met The Return of the King.

Een unieke kans, want het is de eerste keer dat de extended versies in de Nederlandse bioscopen te zien zijn. De kaartjes zijn vanaf vandaag te koop. Alleen al de derde film was goed voor het recordaantal van elf Oscars.

Lees ook: André Hazes over zijn nieuwe album Thuis: ‘Een soort kutfilm die goed afloopt’

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox 🌐

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang tot drie keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.