Roos Ravensbergen
Roos Ravensbergen Entertainment 21 jun 2023
Leestijd: 2 minuten

Ex-vriendin Peter Gillis ‘bleef uit angst bij hem’, Talpa neemt pas na uitspraak beslissing

Weinig mensen die het nieuws uit de entertainmentwereld volgen, zullen het gemist hebben: de beschuldigingen van mishandeling aan het adres van Massa is Kassa-hoofdpersoon Peter Gillis. Zijn ex, Nicol Kremers, heeft inmiddels aangifte tegen hem gedaan wegens meer dan tien mishandelingen. In gesprek met RTL Boulevard zegt Kremers dat ze bang was voor Gillis en dat ze daarom bij hem bleef.

„Ik was bang voor wat Peter zou doen”, zegt ze. Inmiddels heeft de nieuwe vriendin van Peter Gillis, Wendy, in Massa is Kassa haar debuut gemaakt. Over een ‘liefdesscène’ in een van de afleveringen hadden kijkers veel te zeggen.

Nicol Kremers: ‘Peter Gillis moet de straf krijgen die hij verdient’

Kremers zegt „tot op zekere hoogte” wel van Gillis gehouden te hebben. „Maar niet zoals het op een normale manier zou gaan.” Zij heeft inmiddels aangifte tegen haar ex gedaan, waarin ze het heeft over meer dan tien mishandelingen. Met Gillis hoeft Kremers dan ook geen contact meer. „Ik wil die man nooit meer zien en niet meer aan hem denken. Ik hoop dat Peter de straf krijgt die hij verdient, dat hij begrijpt wat hij gedaan heeft en dat hij daar niet voor weg kan lopen.”

Door haar verhaal te doen wil Kremers een statement maken voor „vrouwen die in dezelfde situatie zitten”. „Dat het nooit te laat is om actie te ondernemen en jezelf te laten helpen.”

Aangifte van mishandeling

Het Openbaar Ministerie had eerder al een zaak tegen de vakantieparkenhouder aangespannen vanwege een 112-melding in mei vorig jaar. Gillis zou Kremers eind mei 2022 hebben aangevallen in zijn vakantiepark Prinsenmeer in Ommel. Hij moest daarna een nacht in de politiecel doorbrengen. Gillis zou Kremers onder meer in haar rug en neus hebben gebeten, in haar borsten hebben geknepen en aan haar haren hebben getrokken. In augustus 2022 gaf het stel na vele ontkenningen zelf toe dat er ‘iets was gebeurd’.

De mishandelingszaak staat gepland op 29 augustus in de rechtbank in Den Bosch. Die zaak gaat vooralsnog alleen over de 112-melding, niet over de aangifte die Kremers heeft gedaan. Dat bevestigt haar advocaat, Sébas Diekstra.

Pas na uitspraak beslissing over Massa is Kassa

Talpa neemt na de uitspraak in de mishandelingszaak rondom Peter Gillis een beslissing over de SBS-show Familie Gillis: Massa is Kassa. Dat bevestigt een woordvoerder na berichtgeving van RTL Boulevard.

„Wij houden de ontwikkelingen rond de rechtszaak nauwgezet in de gaten”, aldus de zegsman. Het huidige seizoen van de realityshow omtrent de vakantieparkenhouder loopt tot en met 11 juli. „Pas na de uitspraak van de rechter nemen we een beslissing over een mogelijk vervolg van de serie.”

Jong en Ondernemend: Elke Simons (27) speelt van jongs af aan als cupido, maar maakt er nu haar werk van

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.