Erik Jonk
Erik Jonk Entertainment 18 jun 2023
Leestijd: 3 minuten

Burna Boy laat fans uren wachten in Gelredome, publiek baalt en artiest ook: ‘Ik hou van jullie’

De show van de Nigeriaanse zanger Burna Boy in de Gelredome in Arnhem is gisteravond, nadat fans in de hitte ruim twee uur moesten wachten op niets, geannuleerd. Het publiek is op z’n zachtst gezegd niet te spreken over de gang van zaken. De artiest baalt zelf ook trouwens, gaf hij later aan.

Er komt op korte termijn een vervangende show, aldus de Gelredome op Twitter. „De vlucht van Burna Boy is door redenen die wij niet in de hand hebben te laat vertrokken”, luidde het bericht ook.

Jonna Fraser hield Burna Boy-fans bezig

Het concert zou eigenlijk om 20.45 uur van start gaan, maar op sociale media meldden bezoekers al dat Burna Boy ruim twee uur later nog niet steeds in beeld was. De Nederlandse rapper Jonna Fraser, die eigenlijk als verrassingsact zou dienen, hield het publiek bezig.

Het concert van de Nigeriaanse zanger Burna Boy in de Gelredome in Arnhem was om 23.00 uur nog steeds niet begonnen. Volgens de krant De Gelderlander verlieten bezoekers balend de concertzaal en kwam later met een video over de annulering van het concert.

Hier het moment dat het optreden van Burna Boy definitief niet meer doorging:

Verklaring Burna Boy

Burna Boy kwam vannacht zelf met een statement over het gebeuren. De 31-jarige artiest is „verdrietig” dat hij het publiek in de Gelredome in Arnhem „niet heeft kunnen zien”, schreef hij op Twitter en Instagram. „Ook al wilde ik dat wel heel graag.”

„Nederland!”, begint de zanger zijn bericht. „Ik ben zo blij om hier te zijn en ik had zoveel zin om jullie allemaal te zien.” De artiest is dankbaar voor alle liefde die hij van het publiek krijgt, vervolgt hij. „Bedankt dat jullie zijn gekomen alleen voor ons, daar zal ik voor altijd dankbaar voor zijn.” Burna Boy en zijn team willen ervoor zorgen dat iedereen een mooie ervaring krijgt bij zijn show. „En dat is vandaag niet gebeurd om verschillende redenen.” Zijn „geweldige team” heeft hard gewerkt om „het op te lossen.” „Maar dat lukte niet op tijd.” De artiest komt binnen een paar uur met een nieuwe datum, besluit hij zijn bericht. „Ik hou van jullie allemaal.”

Fans balen als een stekker

Het publiek in het Gelredome baalde, niet in de laatste plaats omdat het in het stadion heet was en de rijen om een bekertje drinken te kopen lang. Maar vooral om het feit dat Burna Boy, de persoon waar zij zo lang naar hadden uitgekeken, helemaal niet kwam opdagen natuurlijk. Op sociale media werd duidelijk dat fans balen als een stekker. Twitter Ton zag het anders: „Tof stukje marketing. Door weg te blijven, weet iedereen wie Burna Boy is.” Frans vindt Burna Boy echter maar „een gehaktbal die een uitverkocht bloedheet Gelredome in de kou laat staan.”

Burgemeester Achmed Marcouh van de gemeente Arnhem: „Wat een pech! Heel vervelend voor de fans, hebben lang naar uitgekeken en geduld gehad. Burna Boy is niet gekomen, overmacht zegt de organisatie. Ik begrijp de teleurstelling en frustratie, nu hoofd koel houden en het hart warm.”

Burna Boy treedt over ruim twee weken nog eens op in Nederland. Dan staat hij als vervanger voor de geannuleerde Stromae op het podium van festival Down The Rabbit Hole.

Plassen in de trein door vieze wc’s nog steeds een gruwel: ‘Mensen hebben de neiging over te geven’

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.