Ingelise de Vries
Ingelise de Vries Entertainment 11 apr 2022

Marieke Elsinga voorlopig niet op de radio: ‘Even op de rem’

Dit weekend ging nog het gerucht dat Marieke Elsinga plannen zou hebben om naar Radio 538 te verhuizen. Nu lijkt de vork toch anders in de steel te zitten: Elsinga neemt tijdelijk pauze van haar radiowerk.

De radiomaker en presentatrice legt per direct haar werk bij Qmusic neer. Via een audiobericht heeft ze aan haar luisteraars laten weten dat het tijd is voor een pauze. Het werken voor radio en tv kost haar op dit moment te veel energie. „Daarom heb ik besloten heel even op de rem te trappen.”

Even pauze van Qmusic

Het audiobericht werd vanochtend door radio-collega Mattie Valk in de ochtenduitzending afgespeeld. „Ik krijg heel vaak de vraag: hoe hou je dat vol? Dat je radio maakt én televisie”, vertelt Elsinga in de show die ze normaal samen doen.

„Mijn antwoord is dan altijd: ik vind het gewoon het allerleukste om te doen. Het geeft mij heel veel energie. Maar de laatste tijd merk ik dat het me juist energie kost. En daarom heb ik besloten heel even op de rem te trappen, zodat ik over twee jaar nog steeds kan zeggen dat ik dit het allerleukste vind om te doen.”

Geen burn-out

Ze zal het daarom even wat rustiger aan doen, meldt de dj. Daardoor zullen mensen haar ‘s ochtends moeten missen in de ochtendshow. „En ga ik gewoon even goed slapen, heel veel knuffelen met Kiki (haar kat, red.), leuke dingen doen met vrienden, met Sander, met familie. En gewoon weer even die energie terugkrijgen waar ik zo gek op ben. Dus vandaar en dat wil ik je even zelf vertellen.”

Haar collega Valk laat in dezelfde uitzending weten dat Elsinga niet kampt met een burn-out. „Ze heeft gewoon even pauze nodig. Ik ken Marieke bijzonder goed, want ze is echt een goede vriendin van mij. En ik weet dat dit haar zoveel moeite kost om deze beslissing te maken. Ik hoop gewoon dat ze zich even kan overgeven aan het gevoel van niks moeten. En dat ze gewoon weer aanhaakt als de tijd daar is.”

Marieke Elsinga naar nieuwe zender?

Dit weekend keek columnist Patrick Kicken nog in zijn glazen bol wat betreft de toekomst van Elsinga, in vakblad Spreekbuis. Hij deelt daarin het gerucht dat Elsinga Qmusic zou gaan verlaten voor Radio 538. De reden zou zijn dat Elsinga daar een middagprogramma zou krijgen, wat beter te combineren zou zijn met haar tv-optredens die vooral in de avond zijn.

Strijd om Franse presidentsverkiezingen tussen Macron en Le Pen

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Wekelijks het beste van Metro in je mailbox

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang iedere donderdag om 16.00 uur een selectie van onze mooiste verhalen.

Reageer op artikel:
Marieke Elsinga voorlopig niet op de radio: ‘Even op de rem’
Sluiten