Metro
Metro Entertainment 20 jan 2021 / 13:41 uur

Inauguratie Joe Biden: Gaga bidt voor vredig verloop, JLo is zenuwachtig

Vanmiddag (Nederlandse tijd) is het zover: dan wordt Joe Biden officieel de president van de Verenigde Staten. Tijdens zijn inauguratie treden meerdere artiesten op, waaronder ook Lady Gaga en Jennifer Lopez.

Lady Gaga was gisteren in Washington D.C., de hoofdstad van Amerika en het toneel voor de inauguratie, om te repeteren voor het evenement. Ze deelde op Twitter een foto met haar wens vanuit het Capitool.

„Ik bid dat morgen een dag van vrede wordt voor alle Amerikanen”, schreef ze bij het kiekje. „Een dag van liefde, niet van haat. Een dag van acceptatie, niet van angst”, hoopt ze. Maar ook: „Een dag waarop we dromen over een gelukkige toekomst voor ons land. Een droom zonder geweld, een droom die vrede biedt voor onze zielen. Liefs uit het Capitool.”

Tijdens de inauguratie zingt Gaga het Amerikaanse volkslied, The Star Spangled Banner. Ze sprak tijdens de verkiezingscampagne al vaker haar voorkeur uit voor Biden en zijn vicepresident Kamala Harris. Op Instagram plaatste ze meerdere malen foto’s met een Democraten-badge en ze sprak begin november op een bijeenkomst van Biden en Harris.

JLo zenuwachtig voor optreden tijdens inauguratie

Ook Jennifer Lopez treedt dus op tijdens de inauguratie, en ze zit vol zenuwen. Volgens haar verloofde, Alex Rodriguez, zweet ze peentjes. Dat zei hij tijdens zijn bezoek aan The Tonight Show van Jimmy Fallon.

„Het is zo een raar jaar geweest voor haar. Zo geweldig, zo veel blessings. Maar als je bedenkt dat ze in slechts twaalf maanden optrad bij Super Bowl, New Year’s Eve en nu de inauguratie doet… Het is ongelooflijk.” Ze is daarom volgens hem „erg zenuwachtig”.

‘Je gaat het geweldig vinden’

Maar er staat ons een heel spektakel te wachten: volgens Rodriguez wil Lopez er een speciaal optreden van maken. „Ze gaat je verrassen en je gaat het geweldig vinden.”

JLo en Lady Gaga zijn slechts een paar van de vele sterren die zullen optreden tijdens de inauguratie van Biden. Onder meer Bruce Springsteen, Foo Fighters, John Legend, Demi Lovato en Justin Timberlake behoren tot de line-up van de special die wordt uitgezonden rondom de inauguratie.

Lees ook: We zijn nog best actief na de avondklok-tijd, tijdens tweede golf

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Inauguratie Joe Biden: Gaga bidt voor vredig verloop, JLo is zenuwachtig
Sluiten