Thomas Aalderink
Thomas Aalderink Entertainment 20 sep 2020
Leestijd: 3 minuten

5 films en series die in week 38 op Netflix verschenen: Ratched en meer

Ook in week 38 zijn er weer de nodige nieuwe films series op Netflix verschenen. Zo kun je sinds deze week onder meer kijken naar The Devil All the Time, Ratched en meer.

Netflix weet steeds vaker grote acteurs te strikken voor hun films. Een goed voorbeeld daarvan is het deze week verschenen The Devil All the Time. Verder komt de streamingdienst met een prequel op de filmklassieker One Flew Over the Cuckoo’s Nest, een terugblik op één van de grootste ruimtevaart rampen uit de geschiedenis, een jeugdserie over dino’s en het vervolg op één van de meest ambitieuze Netflix series.

Nieuw op Netflix in week 38

1. The Devil All the Time

Film
Genre: misdaad thriller

Tom Holland, Robert Pattinson, Bill Skarsgård en Sebastian Stan in een film geproduceerd door Jake Gyllenhaal. Ja, Netflix trekt voor The Devil All the Time alles uit de kast. Deze nieuwe thriller is gebaseerd op een roman van Donald Ray Pollock en door The Sinner regisseur omgezet tot film. Op papier is dit één van de meest ambitieuze Netflix-projecten van dit jaar. Kijken is wel op eigen risico, want de The Devil All the Time is behoorlijk duister.

2. Ratched (seizoen 1)

Serie
Genre: thriller

Het was een goede week voor liefhebbers van duistere thrillers. Naast The Devil All the Time is ook Ratched verschenen. Deze serie vertelt het verhaal van Mildred Ratchet. Die naam zal filmliefhebbers bekend in de oren klinken. Zij is namelijk de koude en harteloze zuster uit de filmklassieker One Flew Over the Cuckoo’s Nest. Dankzij Netflix krijgen we nu eindelijk te zien hoe van veelbelovende zuster veranderde in een harteloos monster.

3. Challenger: The Final Flight

Miniserie
Genre: documentaire

28 januari 1986 had een feestelijke dag moeten worden. Het werd een ramp. De lancering van de Challenger kende een desastreuze afloop. Hoe kon het zo fout gaan? Op die vraag krijg je een antwoord in de Netflix documentaire Challenger: The Final Flight. Ingenieurs, officials en de familie van de bemanningsleden blikken terug op één van de grootste ruimtevaart rampen uit de geschiedenis.

4. Jurassic World: Camp Cretaceous (seizoen 1)

Serie
Genre: actie

Ook aan de jeugd is deze week gedacht. Netflix komt namelijk met Jurassic World: Camp Cretaceous. Een spannende animatieserie gebaseerd op de welbekende film-serie van Steven Spielberg. Hierin volgen we zes tieners die het avonturenkamp op Isla Nublar mogen bezoeken. Dat had een ontspannen reis moeten worden, maar dan breken de dinosauriërs uit en moeten ze samenwerken om te overleven.

5. Criminal: United Kingdom (seizoen 2)

Serie
Genre: misdaad

Criminal is één van de meest bijzondere Netflix-projecten tot nu toe. De serie bestaat namelijk uit verschillende losse series die zich afspelen in verschillende landen. Dat klinkt groots, maar alles speelt zich af in de verhoorkamer. Een bijzondere opzet en de Britse versie van deze serie heeft deze week een tweede seizoen gekregen. Ditmaal met Richard Madden (Game of Thrones) en Kunal Nayyar (The Big Bang Theory).

Meer Netflix

Benieuwd naar de beste nieuwe films en series die vorige week verschenen? Bekijk dan hier de vijf nieuwe series en films op Netflix die we vorige week uitlichten

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox 🌐

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.

Reageer op artikel:
5 films en series die in week 38 op Netflix verschenen: Ratched en meer
Sluiten