Femke van Rooijen
Femke van Rooijen Entertainment 18 sep 2020
Leestijd: 1 minuut

‘Mister Pinkpop’ Jan Smeets neemt na vijftig jaar afscheid

Jan Smeets stopt als festivaldirecteur van Pinkpop. Na vijftig jaar doet ‘Mister Pinkpop’ een stapje terug en gaat hij genieten van „de vrije tijd en van wat hij met het festival heeft opgebouwd”, maakt Pinkpop vanavond bekend.

https://twitter.com/pinkpopfest/status/1307022787941486593

Smeets organiseerde in 1970 op 25-jarige leeftijd de eerste editie van Pinkpop. Het festival sloeg tot 2020 geen jaar over en is daarmee het langstlopende openluchtfestival ter wereld. Vanwege de coronacrisis is de 51e editie van Pinkpop verplaatst naar volgend jaar.

Adviseur

De organisatie van Pinkpop wordt voortgezet door het vaste team in combinatie met MOJO, dat sinds 1986 verantwoordelijk is voor de programmering. Smeets laat het festival niet helemaal los; hij blijft het team bijstaan als adviseur. „Ik mag dan wel officieel als directeur stoppen, maar jullie zijn zeker nog niet van me af”, zegt de 75-jarige Smeets.

Gezondheid

Tot en met de vijftigste editie van vorig jaar was het voor Smeets ‘ondenkbaar’ om te stoppen, hoewel hij de pensioengerechtigde leeftijd al was gepasseerd. „Met de vrijgekomen tijd vanwege Covid-19 en het feit dat Jan de afgelopen jaren met zijn gezondheid sukkelde, kwam hij echter terug op zijn standpunt”, aldus Pinkpop.

Smeets belandde in april nog in het ziekenhuis in verband met een infectie. Omdat hij vanwege hartklachten – hij werd in 2018 geopereerd aan zijn hart – en operaties in een risicogroep valt, werd Smeets getest op corona. Die test bleek positief.

 

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.