Erik Jonk
Erik Jonk | LinkedIn Entertainment 2 mei 2020 / 06:52 uur

Laatste Jinek ‘wint’ weer eens van Op1

De laatste talkshow van Eva Jinek heeft vrijdagavond uitstekend gescoord. Zij versloeg met haar kijkcijfer van bijna 1,3 miljoen beter dan directe concurrent Op1.

Sinds haar overgang naar RTL 4 scoort Jinek – zeker in coronatijd – niet slecht, maar bijna elke dag ziet zij de talkshow op NPO 1 beter scoren. In de media werd sinds het begin van dit jaar gesproken van een ‘talkshowoorlog’. Op vrijdag profiteert zij wekelijks van het programma voor haar, The Voice Kids, maar de afsluitende show voor de zomer trok ruim 200.000 kijkers meer dan een week eerder.

Journaal bovenaan

Zes programma’s scoorden een nog hoger kijkcijfer dan Jinek. De Journaals van 20.00 uur (bovenaan met 2,6 miljoen) en 18.00 uur, Bed and Breakfast, Eenvandaag, The Voice Kids en het wekelijkse gesprek met premier Mark Rutte.

Gasten waren vrijdag Peter van der Voort (hoofd intensive care UMC Groningen), Claudia de Breij (die hoopt dat Nederland op 5 mei massaal Zing, Vecht, Huil, Bidt, Lach, Werk en Bewonder van Ramses Shaffy om 5 voor 5 draait of zingt), comedian en tv-maker Tijl Beckand (die corona heeft gehad) en Gerard Joling.

60-jarige Geer

Laatstgenoemde zanger, die in Jineks seizoenen bij de NPO ook altijd tijdens de einduitzending aanschoof, werd afgelopen week 60 jaar. Een groot feest moest hij door de coronamaatregelen afzeggen en ook zijn concerten in de Amsterdamse Ziggo Dome gingen – uiteraard – niet door. Als verrassing kwam Glennis Grace voor jarige Geer optreden.

Eva Jinek maakt nu plaats voor RTL-collega Beau van Erven Dorens, die maandag begint.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Laatste Jinek ‘wint’ weer eens van Op1
Sluiten