Metro en ANP
Metro en ANP Entertainment 3 apr 2020

Rumag haalt ook kleding met ‘wijnen, wijnen, wijnen’ uit webshop

Rumag is gestopt met het verkopen van T-shirts, truien en andere kleding met daarop de gevleugelde spreuk ‘wijnen, wijnen, wijnen’ van de familie Meiland.

De items zijn in tegenstelling tot eerder deze week niet meer terug te vinden in de webshop.

Het lijkt erop dat Rumag de collectie uit voorzorg uit de handel heeft gehaald nadat eerder SLAM-dj Bram Krikke met juridische stappen had gedreigd over shirts met daarop de tekst ‘joe joe’. Krikke registreerde zijn vaste kreet als intellectueel eigendom waardoor deze niet door derden misbruikt mag worden. Rumag besloot daarop alle kleding met die quote uit de webshop te halen.

Kritiek

Het op social media populaire Rumag kreeg afgelopen week felle kritiek na een item in het programma Zondag met Lubach. Het bedrijf werd ervan beschuldigd winst te maken op een benefietactie waarin ‘coronakleding’ verkocht werd en omdat het citaten overneemt van anderen. Rumag claimde eerder dat het overnemen van andermans quotes „grijs gebied” is.

Een woordvoerder van de familie Meiland laat desgevraagd weten dat er recent geen contact is geweest met Rumag. Het bedrijf zelf was niet direct bereikbaar voor commentaar.

Wenskaartenproducent Hallmark liet eerder vrijdag weten de samenwerking met Rumag tijdelijk op te schorten.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Wekelijks het beste van Metro in je mailbox

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.

Reageer op artikel:
Rumag haalt ook kleding met ‘wijnen, wijnen, wijnen’ uit webshop
Sluiten