Metro
Metro Entertainment 5 feb 2020 / 14:54 uur

RTL hervat reality-tv met Temptation Island

RTL start het nieuwe seizoen van Temptation Island op woensdagavond 26 februari op RTL 5. Dat is woensdag bekendgemaakt.

Vorig jaar meldde de omroep dat gedurende het onderzoek rond het programma De Villa, het al opgenomen seizoen van Temptation Island zou worden opgeschort.

Aangepast proces

Inmiddels hebben RTL en producent Warner Bros contact gehad en gesproken met alle deelnemers van het omstreden programma over hun deelname en ervaringen tijdens het productieproces.

Op basis hiervan heeft RTL besloten het nieuwe seizoen gewoon uit te zenden. Peter van der Vorst, directeur Content RTL zegt hierover: „We zullen eind deze maand stilstaan bij de conclusies en vervolgstappen van het onderzoek rond De Villa. Aan de kant van RTL zijn nu al een aantal interne processen aangepast, waaronder een zorgvuldiger proces tussen montage en uitzending.”

Vertrouwen

De directeur vervolgt dat Warner Bros en RTL de afgelopen maanden gesproken hebben met alle deelnemers van Temptation Island. „Hun feedback geeft ons het vertrouwen om eind februari met de nieuwe reeks te starten.”

Hoewel Temptation Island een relatietest blijft, is het volgens de directeur belangrijk altijd een veilige omgeving te creëren, met respect voor alle betrokkenen. „De begeleiding van de kandidaten door de programmamakers voor, tijdens en na een productieproces, is van het grootste belang. Het genre is nog steeds geliefd bij een groot publiek en heeft wat ons betreft dus toekomst.”

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
RTL hervat reality-tv met Temptation Island
Sluiten