Metro
Metro Entertainment 14 feb 2020 / 12:39 uur

Acteur Ewan McGregor weg uit Engeland om selfies

Acteur Ewan McGregor is helemaal klaar met zijn Engelse fans. Hij is de constante vraag om een foto zo zat, dat hij naar Los Angeles is vertrokken.

In een podcast van de Amerikaanse Sunday Sitdown, vertelt de Schotse acteur er klaar mee te zijn steeds met gebogen hoofd door de stad te lopen. Hij woonde jarenlang in Londen, waar hij de laatste tijd steeds drukker bezig is met zorgen dat hij geen oogcontact maakt met anderen. Dit naar eigen zeggen omdat hij constant om selfies werd gevraagd.

Zielloos en gênant

De Trainspotting-acteur noemt selfies zelfs ‘zielloos en gênant’. Niet langer klampen fans hem aan voor een praatje, het gaat ze alleen nog om de foto, zegt hij. „Als acteur verplaats je je altijd in iemand anders schoenen. Je moet de wereld in, anders is je werk nergens op gebaseerd", zegt hij. „Ik wil niet niet over straat kunnen. En op sommige plekken is dat makkelijker dan op andere."

In Londen werd dat steeds moelijker, vervolgt hij. „Als ik daar alleen liep, liep ik snel en met mijn hoofd naar beneden. Ik vind het altijd leuk om met mensen te praten over mijn werk, maar het gaat tegenwoordig alleen nog maar om een selfie maken." Zonder gesprek, zegt hij. „Er is geen communicatie. Mensen maken een foto en dan gaan ze weer door."

Belabberd

McGregor heeft zelfs zo’n hekel aan selfies, dat hij nog liever heeft dat willekeurige mensen hem vertellen hoe belabberd zijn werk vinden. „In een selfie zit geen uitwisseling. Voorheen zeiden mensen: ‘he, ik zag je in die ene film’." In zijn thuisland Schotland waren ze zelfs nog wat directer. „Het was een shit-film, zeiden ze gerust. Er was dan tenminste nog iets van communicatie."

De 48-jarige acteur speelde in 1996 in de inmiddels cultklassieker Trainspotting. Vijf jaar later konden we hem bewonderen in de filmmusical Moulin Rouge. Recentelijk was McGregor te zien is Steven King’s Doctor Sleep, een vervolg op zijn boek The Shining. Op dit moment kun je Ewan in de rol van Roman Sionis zien in de film Birds of Prey. Mocht je één van de films te gek of juist helemaal niks vinden, meld dat dan gerust aan de acteur als je ‘m tegenkomt.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Acteur Ewan McGregor weg uit Engeland om selfies
Sluiten