Redactie Metro
Redactie Metro Entertainment 6 jan 2020
Leestijd: 1 minuut

Tarantino en 1917 winnen Golden Globe beste films

De films Once Upon A Time… In Hollywood en 1917 hebben de Golden Globes voor beste films gewonnen. De film van Quentin Tarantino werd bekroond met de prijs voor beste Comedy of Musical, 1917 van Sam Mendes won in de categorie drama.

Hij won ook de award voor beste regisseur. 1917 is gebaseerd op het oorlogsverhaal van de grootvader van Mendes tijdens de Eerste Wereldoorlog.

Sam Mendes, de regisseur van 1917 / ANP

Beste acteurs

Taron Egerton en Joaquin Phoenix wonnen een Golden Globe in de categorie beste acteur. Egerton speelde in de Elton John-biopic Rocketman en Phoenix had de hoofdrol in de film Joker.

Renee Zellweger en Awkwafina hebben de prijzen voor beste filmactrices gewonnen. Zellweger won de Globe voor haar vertolking van Judy Garland in de biopic Judy. Awkwafina won de prijs voor haar eerste hoofdrol, in The Farewell.

Netflix grote verliezer

Netflix was de grote verliezer van de avond. Films van de streamingdienst sleepten de meeste nominaties in de wacht. Van alle Netflix-genomineerden won alleen Laura Dern voor haar rol in Marriage Story een Golden Globe.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.