Redactie Metro
Redactie Metro Entertainment 6 jan 2020
Leestijd: 2 minuten

‘Stunning looks’ bij de Golden Globes

Een nieuw decennium vol awardshows is begonnen! Op de rode loper van de Golden Globes vielen zondagavond meteen de mooiste creaties op.

Door: Luz Lancheros / Metro World News

‘Stunning looks’ bij de Golden Globes
Cate Blanchett.

Cate Blanchett

De Australisch-Amerikaanse actrice en theaterregisseur is een fashionicoon op zich en zit zelden mis. Deze keer zette de 50-jarige de standaard op ‘hoog’ door moeiteloos een Mary Katrantzou lente / zomer 2020 te dragen. De jurk is geïnspireerd op Griekenland. Blanchett weet hoe zij zich moet aanpassen aan trends, zoals hier met een art deco-stijl met invloeden van Erté en het oriëntalisme. En wel op zo’n manier dat de jurk alleen voor haar lijkt gemaakt.

‘Stunning looks’ bij de Golden Globes
Scarlett Johansson.

Scarlett Johansson

Deze actrice arriveerde bij de Golden Globes in het rood, als een royalty in een stijl die doet denken aan Grace Kelly in de jaren 50. De 35-jarige besloot volledig voor het oude Hollywood te gaan, iets wat vrij zeldzaam voor haar is. Maar met een imposante silhouetjurk, sensueel en tegelijkertijd elegant, sprong Johansson erbovenuit. Het materiaal leverde echter wel wat discussies op.

‘Stunning looks’ bij de Golden Globes
Reese Witherspoon.

Reese Witherspoon

Wit is een risicovolle kleur en het dragen ervan leidt nog weleens tot een regelrechte ramp. Het wit van de Amerikaanse actrice maakt haar echter ongelooflijk krachtig. Haar wikkeljurk met een mooi detail aan de bovenkant is ontworpen door Petra Flannery. De niet zo heftig ogende make-up en het perfect gekamde haar zijn genoeg om maar aan te tonen dat less more is. Maar dan wel met de juiste pasvorm en een bijpassende stijl.

‘Stunning looks’ bij de Golden Globes
Helen Mirren.

Helen Mirren

Twee prominente Britse actrices (Mirren en Olivia Colman) speelden toevallig allebei krachtige vorstinnen en gingen daarom naar het Golden Globes-gala in een koninklijke kleur, rood. Mirren leek de juwelen die zij droeg en door met haar schouders te pronken uit een andere wereld te komen. De forse jurk met prachtige stof gaf haar een majestueuze uitstraling. Deze 74-jarige dame weet heel goed wat voor haar werkt.

‘Stunning looks’ bij de Golden Globes
Joey King.

Joey King

Deze 20-jarige actrice viel op de rode loper op met iets totaal anders dan alle anderen. Okay, een ontwerp van Iris van Herpen is misschien een veilige keuze, maar kijk dan. Futuristische jurken spreken voor zich, maar met deze optische illusie en de creatie van een silhouet heeft King verder geen enkele ‘versiering’ nodig.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.