Redactie Metro
Redactie Metro Entertainment 29 jan 2020
Leestijd: 2 minuten

NikkieTutorials: Stop heksenjacht naar chanteur

Wat Nikkie de Jager – beter bekend als NikkieTutorials – betreft, wordt de heksenjacht naar de man die haar chanteerde gestaakt. De 25-jarige YouTuber vindt dat hij genoeg is gestraft.

Ruim twee weken geleden maakte de make up-artist bekend dat ze transgender is. Dat deed ze omdat ze werd gechanteerd: iemand dreigde haar verhaal naar buiten te brengen en haar leven te verwoesten. Dinsdagavond postte De Jager een nieuwe video, de eerste video sinds haar coming-out. Daarin vertelt ze hoe bizar de afgelopen twee weken waren en hoe ze de regie heeft gepakt door zelf naar buiten te komen.

Ook vertelt ze dat ze weet wie haar chanteerde, maar dat ze zijn naam niet openbaar zal maken. Meerdere mensen dachten te weten wie de man is. „Ik vraag jullie om daarmee te stoppen. Het is mijn recht om te beslissen of de naam naar buiten komt", zegt De Jager. Ze weet de naam van de man dankzij de politie. Ze laat weten dat het niet iemand is die bekend is. Ook De Jager zelf kent de man niet.

Moeilijk besluit

Zijn naam niet bekendmaken noemt ze een moeilijk besluit. Ze zegt daarbij dat ze hetzelfde zou doen bij he als wat hij bij haar heeft gedaan. „Wil ik dat echt? Ik heb de macht om iemands leven te verwoesten, maar daarmee ook het leven van zijn familie, zijn kinderen en zijn omgeving. Ik wil mijzelf niet verlagen tot zijn niveau, ik sta daar boven."

In de talkshow van Ellen DeGeneres deed ze vorige week ook haar verhaal en zei ze hetzelfde. De man die haar chanteerde, claimde dat ze loog over wie ze was. Zijn doel was volgens De Jager om haar leven te verwoesten.

Dat is de man niet gelukt: de video werd meer dan 33 miljoen keer bekeken en de reacties zijn lovend. Mensen prijzen De Jager om haar moed en vertelden haar dat ze haar liefhebben en accepteren. „Ik ben zo blij dat het 2020 is, de acceptatie bestaat."

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.