Redactie Metro
Redactie Metro Entertainment 1 dec 2019
Leestijd: 1 minuut

De Top 2000-stembus gaat weer open

NPO Radio 2 opent zondagmiddag de stembus voor de 21ste editie van de Top 2000. Het startsein voor de stemweek wordt in Woerden gegeven door dj’s Wouter van der Goes en Frank van ‘t Hof.

De komende week kunnen mensen weer stemmen op hun favoriete nummers, die volgens hen in de jaarlijkse lijst moeten staan. Luisteraars kunnen geheel naar eigen keuze minimaal vijf en maximaal 35 nummers aandragen. Om mensen een handje te helpen rijdt Radio 2 weer met een Stembus door het land. ‘s Ochtends en ‘s avonds worden er ook programma’s vanuit de bus gemaakt.

Top tien

Stemmen kan tot en met zaterdagmiddag 7 december. Aan het einde van de middag wordt de top tien bekendgemaakt. Vorig jaar luisterden meer dan 11 miljoen mensen naar de lijst, die traditiegetrouw wordt uitgezonden tussen kerst en oud en nieuw. Zo’n 6 miljoen Nederlanders brachten hun stem uit.

Bohemian Rhapsody van Queen stond vorig jaar voor de zestiende keer op nummer 1. Hotel California van Eagles en Piano Man van Billy Joel stonden op plaats twee en drie.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.