Kasper Hermans
Kasper Hermans Entertainment 11 okt 2019 / 13:49 uur

Natte voeten bij mini-optreden The Script in Amsterdams café

„Ik heb natte voeten.” Nee, het is geen pretje om buiten in onzekerheid af te wachten of je je favoriete band te zien krijgt tijdens een mini-showcase.

Zelfs vanuit Apeldoorn en Nijmegen hebben er mensen zich op het Leidseplein gemeld waar in café Hoopman The Script een halfuurtje gaat optreden. Maar garantie om binnen te komen is er niet. Er wordt geduldig afgewacht totdat iets voor half twee de deuren opengaan en de lange rij in een klap implodeert. Wie geluk heeft, raakt binnen en wordt getrakteerd op een intiem optreden.

Gezellige rij

Dat blijkt lang niet voor iedereen het geval. Zo’n honderdvijftig fanatieke fans mogen niet naar binnen. „Maar gelukkig was het gezellig in de rij", zo klinkt het hier en daar verslagen. Voor hen zit er niets anders op dan huiswaarts te keren of om in een van de nabij gelegen kroegen op de schermen naar het optreden te kijken, maar dat is natuurlijk niet waarvoor ze zijn gekomen.

De echte diehards die er in alle vroegte stonden en wel binnen zijn gekomen en zien om 14.00 uur de altijd goed gemutste zanger Danny O’Donoghue en band het podium opklimmen. In het afgeladen café klinkt al snel de oude hit Superheroes uit de speakers. Het zijn vooral oldies die klinken in de Irish Pub, waarbij O’Donoghue tijdens For The First Time een rondje door het publiek maakt. Uiteindelijk eindigt hij met een flinke pint Guinness in zijn hand.

Een geslaagd semi-akoestisch mini-optreden dus. Althans, voor wie er in de drukte zich naar binnen wist te werken.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Natte voeten bij mini-optreden The Script in Amsterdams café
Sluiten