Tim van der Steen
Tim van der Steen Entertainment 13 aug 2019
Leestijd: 1 minuut

Voor een prikkie naar Lowlands: sla je slag

Eén van de bekendste muziekfestivals van Nederland was hartstikke uitverkocht, nu kan je er alsnog voor een appel en een ei naartoe.

Niet gek als mensen zeggen dat festivals duur zijn geworden. 210 euro betaal je tegenwoordig voor een Lowlands-kaartje, inclusief servicekosten, dat dan weer wel. Om dat ook voor de arme studenten min of meer haalbaar te houden heeft de organisatie gespreid betalen zelfs mogelijk gemaakt (7,50 euro extra voor die service uiteraard). Overigens is de hoge kaartprijs prima te verklaren. De eisen van het publiek en artiestengages worden steeds hoger.

Uitverkocht

De prijs hield festivalfanaten dan ook geenszins tegen. Stijf uitverkocht was Lowlands, op 1 maart al. Daarmee gingen kaarten op ticketswap voor de hoofdprijs, inclusief de maximale winst. Daar komen mensen nu wel van terug.

Een kaartje scoor je nu op Ticketswap met een beetje mazzel al voor minder dan 110 euro. Ter vergelijking: dat kostten de festivalkaarten in 2003. Reden van de plotselinge prijsdaling is de voorspelde regen. Naar het schijnt is het weer op zaterdag en zondag behoorlijk bagger, weinig festivalgangers hebben zin om door de blubber te banjeren. Dat mensen die hun kaart met verlies van de hand doen wegens een beetje regen kan online op de nodige spot rekenen.

Overigens klinkt het nu alsof niemand meer gaat, maar in praktijk valt het aantal aangeboden kaarten nog redelijk mee. Zo’n 600 kaarten staan via ticketswap te koop, op een bezoekersaantal van 55.000.

Voor degenen die eerder naast het net hebben gevist, of wie Ronnie Flex, Billie Eilish en Tame Impala voor de helft van de prijs wil meepakken is dit het uitgelezen moment.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.