Metro en ANP
Metro en ANP Entertainment 20 aug 2019

Reality-programma Utopia stopt na zes jaar

Het doek is gevallen voor het reality-programma Utopia. Na zes jaar en 1554 afleveringen moet er een einde komen aan het programma. De huidige vijftien deelnemers aan het realityprogramma op SBS6 kregen het nieuws dinsdagochtend te horen, meldt Talpa. Eind december is er een finale, die één winnaar moet opleveren.

Ideale samenleving

Utopia ging op 31 december 2013 van start op een verlaten terrein bij Laren. Het oorspronkelijke plan was om in een jaar tijd een ideale samenleving te creëren. Maar uiteindelijk werd het programma telkens met een jaar verlengd, totdat het terrein in mei 2018 niet langer kon worden gehuurd. Op een nabijgelegen stuk grond werd daarop Utopia 2 gestart.

Een nieuwe fase

Het programma is volgens Talpa uitgegroeid tot ‘een spraakmakende realityreeks’, maar wordt stopgezet „omdat SBS6 een nieuwe fase ingaat.” Welk programma in het tijdslot van Utopia wordt uitgezonden, wordt nog bekendgemaakt.

Momenteel is Utopia iedere werkdag van 19.30 uur tot 20.30 te zien. Vanaf 26 augustus verandert de uitzendtijd en wordt het programma uitgezonden van 18.00 tot 19.00 uur. Dagelijks kijken er nog ruim 400.000 mensen naar het programma.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Meld je aan voor onze nieuwsbrief! 🌐

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang donderdag de beste leestips in je mailbox!

Reageer op artikel:
Reality-programma Utopia stopt na zes jaar
Sluiten