Metro en ANP
Metro en ANP Entertainment 21 aug 2019 / 05:52 uur

Keanu Reeves terug in vierde Matrixfilm

Dat we goede filmjaren ingaan, wisten we al wel. Met alle remakes van Disneyfilms die op de planning staan kan het sowieso al niet meer mis gaan, maar wij kijken ook zeker uit naar de voortzetting van oude filmseries. Zo werd eerder al bekend dat Arnold Schwarzenegger terugkeert met Terminator. Woensdag is bekend geworden dat nóg een filmklassieker door wordt gezet: niets minder dan de Matrixfranchise!

Keanu Reeves

De opnames voor de vierde Matrixfilm beginnen naar verwachting volgend jaar. Zowel Carrie-Anne Moss als internetheld Keanu Reeves zullen terugkeren als Trinity en Neo, maakte Warner Bros bekend.

https://giphy.com/gifs/dXy0o1dfj4ueQ

De film wordt geschreven en geregisseerd door originele regisseur Lana Wachowski. „We zijn enorm enthousiast om de Matrix opnieuw in te stappen met Lana”, zegt studiobaas Toby Emmerich tegen Variety. “Lana is een visionair, een buitengewone en originele filmmaker, en wij zijn verheugd dat zij dit nieuwe hoofdstuk in het Matrix-universum gaat schrijven, regisseren en produceren.”

Spectaculair

De eerste Matrix-film verscheen twintig jaar geleden en ontketende een revolutie binnen de filmwereld. In de film wordt namelijk veel gebruik gemaakt van vertragingen om gevechtsscènes nog spectaculairder te maken. Hierna verschenen nog The Matrix Reloaded en The Matrix Revolutions.

https://giphy.com/gifs/dXy0o1dfj4ueQ

De films leverden rond de eeuwwisseling wereldwijd 1,8 miljard dollar op. Alle drie de films zijn geregisseerd door toen nog de gebroeders Wachowski. Inmiddels hebben beide mannen de transitie naar vrouw gemaakt.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Keanu Reeves terug in vierde Matrixfilm
Sluiten