Kasper Hermans
Kasper Hermans Entertainment 12 jun 2019
Leestijd: 1 minuut

Ticketmaster en co gaan strijd aan met Ticketswap

Het Nederlandse forum Ticketswap gaat dit najaar concurrentie krijgen vanuit Ticketmaster, Mojo en Eventim. Zij komen namelijk met een eigen dienst waarop kaarten voor evenementen doorverkocht kunnen worden.

Altijd een risico

Tegenover het Algemeen Dagblad laat een woordvoerder weten dat er via Ticketswap altijd een risico aan de aankoop zit. „Alleen de officiële ticketpartijen kunnen kaarten op geldigheid controleren.”

„En zelfs dat is niet voldoende”, zo gaat de claim verder. „Ook de tweede stap moet gezet worden: de oorspronkelijke barcode van het kaartje moet ongeldig gemaakt worden en er moet een nieuwe barcode uitgedraaid worden. Anders kan nog steeds iemand een kaartje meerdere keren verkopen, aangezien pas bij de deur de eerste barcode toegang heeft.”

Metallica

Dergelijke scenario’s zouden op regelmatige basis voor komen. „Gisteren hebben we weer mensen aan de deur moeten weigeren bij het concert van Metallica die hun kaarten via TicketSwap hadden gekocht.”

Dat risico zou een variant van Ticketmaster en consorten ontlopen. „Je kan hier geverifieerd je kaarten doorverkopen zonder dat er winst gemaakt mag worden. Je komt ook zeker te weten binnen.”

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.