Metro en ANP
Metro en ANP Entertainment 3 jun 2019 / 12:09 uur

Martine Bijl op 71-jarige leeftijd overleden

Presentatrice, zangeres en actrice Martine Bijl is afgelopen donderdag op 71-jarige leeftijd overleden. Dat heeft productiebedrijf Stage Entertainment laten weten. Bijl was de laatste jaren vooral bekend als presentatrice van het populaire programma Heel Holland Bakt. Martine Bijl kreeg in september 2015 een hersenbloeding. Ze is overleden aan de complicaties van die hersenbloeding.

Martine Bijl overleed in haar atelier in Maarssen, in het bijzijn van haar familie.

Hersenbloeding

Na de hersenbloeding stopte ze met presenteren van het programma. Daarover en over de daarop volgende depressie, schreef ze het boek Rinkeldekink, dat in november vorig jaar verscheen. Martine Bijl was getrouwd met presentator en regisseur Berend Boudewijn.

Muziek, acteren en presenteren

Martine Bijl zat eerder in het panel van Wie van de Drie en speelde in Het Zonnetje in Huis, met John Kraaijkamp senior en junior. Ook nam ze lp’s en cd’s op en maakte ze reclame voor Hak. Ze vertaalde en bewerkte diverse televisieseries. Ze won prijzen waaronder een Edison Award en de Gouden Televizier-Ring voor de personalityserie Martine.

De uitvaart vindt woensdag in besloten kring plaats.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Martine Bijl op 71-jarige leeftijd overleden
Sluiten