CJP’er Rick op De Parade: dat kan chaos worden

Een interview houden met jezelf? CJP-eindredacteur Rick van Veluw doet dat gewoon, als slot van de CJP/Metro-reeks, over zijn andere rol op theaterfeest De Parade.

Hij claimt de bastaardzoon van Jeroen Pauw én het achterneefje van Eva Jinek te zijn: Rick van Veluw (26). Deze zomer mag hij zijn voorbeelden achterna als talkshowhost met Zijn er nog vragen? op rondreizend theaterfestival De Parade. Om te oefenen interviewde hij alvast zichzelf.

Erg vroeg naar bed

Hoe was het om op te groeien als de niet erkende zoon van Jeroen Pauw?

Pittig, pittig. Je moet elke avond op tijd weg zappen en kunt geen krant meer openslaan. Voordeel is wel dat je erg vroeg naar bed gaat en altijd goed uitgerust bent.

Is het contact met Eva Jinek nog wel goed?

Ja, gelukkig wel. Eva en ik zien elkaar jaarlijks op de familiebarbecue. Dan vraag ik altijd: ‘Hee, hoe gaat het bij Jinek?’ en dan zegt zij: ‘Sorry, wie ben jij?’

Is bewijsdrang de reden dat jij nu ook een talkshow gaat maken?

Ja. Al speelt geld natuurlijk ook een rol. En ambitie, natuurlijk.

Relletje op zijn tijd

Ambitie?

Ja, ik heb dit altijd al willen doen joh, een talkshow hosten. Boeiende gesprekken hebben, een relletje op zijn tijd, de beroemdheid die dan volgt, een drugsverslaving omdat ik het niet aankan, daar bovenop komen en een bestseller schrijven vanuit de afkickkliniek. Dat idee.

Precies ja. Waarom een talkshow op De Parade?

Ik ben gek op De Parade. Voor mij begint de zomer daar. Met avontuurlijk theater, de zweefmolen, bier, de snoepmeisjes, bier, livemuziek, gezellige terrasjes en bier.

Hoe heb je die talkshow daar gefikst?

Vrij eenvoudig eigenlijk. Ik werk als eindredacteur voor CJP en De Parade en CJP hebben al jaren een goed huwelijk.

Zelfs influencers

Duidelijk. Welke gasten ontvang je zoal?

Ja gut, wie niet? Er komen acteurs langs, de makers achter De Parade en misschien zelfs influencers.

Tot slot: de naam van je talkshow is Zijn er nog vragen? Waarom koos je voor die titel?

Dat is dus een vrij letterlijke titel. Ik bereid namelijk niks voor. Dus ik zal dat ook wel moeten vragen aan het publiek: zijn er nog vragen? Je mag die vragen zelf verzinnen en in een grote bak gooien. Dan stel ik ze vervolgens aan mijn gasten.

Wordt dat niet een enorme chaos?

Dat zou heel goed kunnen.

Drie deals

Elke donderdag brengt CJP in Metro drie deals van de week. Bijvoorbeeld deals voor festivals, maar ook musea, concerten en andere evenementen. Deze keer onder meer: De Parade. Kijk elke donderdag op Metronieuws.nl/CJP.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
CJP’er Rick op De Parade: dat kan chaos worden
Sluiten