Metro
Metro Entertainment 6 mei 2019 / 13:40 uur

Meghan Markle bevallen van een zoon

Eindelijk is het dan zo ver! Meghan Markle, de vrouw van de Britse prins Harry, is bevallen van een zoon. Dat laat het stel weten via Instagram. De jongen kwam maandagochtend ter wereld.

Het nieuws kwam binnen het uur nadat Buckingham Palace bekendmaakte dat Markle aan het bevallen was. Volgens de laatste informatie van het koninklijk paleis is de jongen om 05.26 uur geboren en weegt hij ongeveer 3260 gram.

Een zoontje

De naam van het eerste kindje van prins Harry en Meghan is nog niet bekendgemaakt. Harry en Meghan denken nog na over een naam. Die moet binnen een paar dagen bekend zijn, beloofde de prins. Het stel toont hun zoon over twee dagen aan de wereld.

Moeder en zoon maken het allebei „bijzonder goed". Harry, die Meghan bijstond tijdens de bevalling, vertelde „heel trots te zijn" op zijn echtgenote. Hij noemde de geboorte „een geweldige ervaring". Op Instagram bedanken de hertog en hertogin van Sussex het publiek voor alle ontvangen steun en het meeleven.

View this post on Instagram

We are pleased to announce that Their Royal Highnesses The Duke and Duchess of Sussex welcomed their firstborn child in the early morning on May 6th, 2019. Their Royal Highnesses’ son weighs 7lbs. 3oz. The Duchess and baby are both healthy and well, and the couple thank members of the public for their shared excitement and support during this very special time in their lives. More details will be shared in the forthcoming days.

A post shared by The Duke and Duchess of Sussex (@sussexroyal) on

De zoon van de 37-jarige voormalige actrice en haar 34-jarige prins is zevende in de lijn van de Britse troonopvolging. Anders dan het kroost van Harry’s broer William krijgen de kinderen van de Sussexes niet de titel prins of prinses. Het kind krijgt, omdat hij een jongen is, de titel graaf van Dumbarton, naar de Schotse titel die Harry kreeg bij zijn huwelijk.

Harry en Meghan

Harry en Meghan maakten in oktober bekend dat ze vader en moeder worden. Vlak daarna maakten de twee een rondreis door Australië en Nieuw-Zeeland, waar ze direct werden bedolven onder de babycadeaus. De zwangere Meghan is lang blijven werken, pas half maart ging de hertogin met zwangerschapsverlof.

Harry en Meghan trouwden vorig jaar mei in St. George’s Chapel, eveneens op landgoed Windsor. De prins en de voormalig actrice zijn sinds begin 2016 samen, eind november 2017 werd hun verloving wereldkundig gemaakt.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Meghan Markle bevallen van een zoon
Sluiten