Kasper Hermans
Kasper Hermans Entertainment 4 mrt 2019
Leestijd: 2 minuten

RTL Late Night stopt! Vanavond laatste uitzending

RTL Late Night verschijnt maandagavond voor het laatst op de televisie. Dat heeft de tv-zender RTL bekend gemaakt. Het voorheen zo succesvolle tv-programma verkeert al een tijdje in zwaar weer.

Geen groot publiek

Dat was vooral het voorbije halfjaar zo met de nieuwe presentator Twan Huys. Hij kon de matige kijkcijfers nimmer opkrikken. „Met veel enthousiasme en energie ben ik samen met RTL in september 2018 begonnen aan een nieuw en groot avontuur. Helaas heeft het programma niet het grote publiek kunnen bereiken”, zegt Huys zelf. „Ik vind het heel jammer dat er nu een einde aan komt en ik wil vooral mijn redactie bedanken voor de tomeloze inzet.”

Zenderdirecteur Sven Sauvé roemt ondanks alles Huys. „We hebben altijd aangegeven dat we het programma de tijd wilden geven om te groeien. Twan en zijn redactie hebben keihard gewerkt om het programma tot een succes te maken. Helaas moeten we concluderen dat het ondanks alle inzet niet is gelukt om de kijker aan het programma te binden. Ik heb bewondering voor de gedrevenheid en betrokkenheid van Twan die van begin tot eind onverminderd is gebleven. Dat tekent zijn professionaliteit en ik dank hem daarvoor. De deur bij RTL staat altijd voor hem open."

Beau en Merel?

RTL Late Night begon in 2013 met als host Humberto Tan. Het programma kreeg veel lof, maar naar verloop van tijd daalden de kijkcijfers toch. Uiteindelijk werd er besloten om na vijf jaar te stoppen met Tan als presentator. Huys werd aangesteld en presenteerde een half jaar geleden zijn eerste show, maar zijn cijfers vielen nog een stuk lager uit dan die van zijn voorganger. Het leidde tot veel discussie rondom het programma. Zo had Beau van Erven Dorens (in afwisseling met Merel Westrik) graag de presentatie op zich genomen. Van Erven Dorens had tijdens de zomer het programma al eens gepresenteerd.

Maandagavond om 22.30 uur wordt de laatste uitzending dus geschoten. Daarna zal het tijdslot op RTL voorlopig gevuld worden door afleveringen van Een Nieuw Leven In De Zon.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.