Rosan de Vos
Rosan de Vos Entertainment 4 mrt 2019
Leestijd: 2 minuten

Famke Louise mét okselhaar op cover LINDA.meiden

Een beetje okselhaar bij vrouwen vies? Famke Louise bewijst het tegendeel. De 20-jarige heeft een opvallende covershoot gedaan voor het blad LINDA.meiden. De zangeres laat op de foto haar okselhaar zien. „Een beetje ophef kan geen kwaad", vindt ze.

Een vrouw mag doen wat ze zelf wil

„Maar vooral omdat ik vind dat een vrouw mag doen wat ze zelf wil. Als ik me even niet wil scheren, doe ik dat niet. Waarom mag een man wel okselhaar hebben, en is het bij een vrouw vies? Het is gewoon háár – niet meer dan dat", zegt Famke in het begeleidende interview.

De zangeres wil dan ook graag laten zien dat het hebben van okselhaar „heel normaal" is. Toen Famke een jaar of elf was en het voor het eerst kreeg, was ze daar naar eigen zeggen super onzeker over. „Van mijn moeder mocht ik het nog niet wegscheren, maar met gym moest je wel een hemdje zonder mouwen aan. Mijn doelgroep is jonge meiden, die zien mij als hun voorbeeld. Ik wil ze hiermee laten zien: kijk, ik heb het ook, het is heel normaal."

Je seksualiteit laten zien

Hoofdredacteur Yara Michels vertelt op Instagram: „Famke is pas 20 en wordt met vallen en opstaan volwassen, terwijl het hele land meekijkt en keihard oordeelt. Ze vertelt in dit nummer dat ze het zwaar oneerlijk vindt dat er dingen zijn die mannen wel mogen in de muziekwereld, waar zij als vrouw op wordt afgerekend. Zoals iets van je seksualiteit laten zien. Of de druk die er op jonge vrouwen ligt om perfect te zijn. Famke heeft besloten: ‘Dit lichaam is van mij, ik doe ermee wat ik wil’."

Michels vervolgt: „Interessant aan feminisme is dat ons lichaam een soort protestbord is, en ons lichaamshaar een stoere manier om schijt te hebben aan vastgeroeste ideeën over wat een vrouw mooi maakt. We kunnen letterlijk onze ideologie laten zien met ons lichaam."

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox 🌐

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.

Reageer op artikel:
Famke Louise mét okselhaar op cover LINDA.meiden
Sluiten