Erik Jonk
Erik Jonk Entertainment 23 feb 2019
Leestijd: 3 minuten

Voice-verliezers voelen zich winnaars

Het was dan Dennis van Aarssen (24) die er met de (negende) titel The Voice of Holland vandoor ging, de twee verliezers genoten vrijdagavond net zo van de live-finaleshow. Eerder op de avond was Menno, de jongste van de vier finalisten, afgevallen. Jazz-zanger en crooner Dennis ging vervolgens de ‘eindstrijd’ aan met rockband Navarone en Patricia van Haastrecht. De winnaar bracht Modern World, een jazz-uitvoering van het nummer van coach Anouk. Wie nummer 2 en 3 zijn geworden werd niet duidelijk, maar de verliezers voelden zich gezien de ervaringen ook winnaars.

https://www.youtube.com/watch?v=0WGNPgONl-4

Perfect Design

„Het was supervet”, zegt Navraone-gitarist Roman nog op het The voice of Holland-podium, luttele minuten na de einduitslag. „Wat we hoopten is gebeurd, we hebben onze single Perfect Design mogen spelen. Verder hebben we alles wat in The Voice mee te maken valt, meegemaakt. Tot het einde aan toe hebben we alles mogen beleven en daar zijn we erg dankbaar voor. Het heeft ons al veel opgeleverd. Van twee voorprogramma’s bij Anouk in de Ziggo Dome tot twee shows in Doornroosje Nijmegen die vandaag uitverkocht raakten, om maar een paar dingen te noemen.”

https://www.youtube.com/watch?v=xI782XrryPU

Ook zijn collega-gitarist Kees vond de uitslag bepaald geen fuck-moment. „We hadden niet verwacht te zullen winnen. Ik was vooral superblij dat we onze single hebben mogen spelen. We houden nu eenmaal van keihard rocken, hoewel het wel erg spannend was. Maar de single past bij ons.” „Een eigen nummer”, vult zanger Merijn aan. „Het hele programmaformat met covers spelen snappen we hoor, maar Perfect Design live brengen was ons doel. We zijn toch de enige finalisten geweest die hun nummer zelf schreven.” Zaterdagavond (23 februari) geeft de band gelijk al weer een concert in Tivoli De Helling in Utrecht. Merijn: „Lekker man, we gaan gewoon door. Maar een heftige molen was The Voice wel. Even andere dingen doen, zal ook prettig zijn.”

Voice-verliezers voelen zich winnaars
Navarone-zanger Merijn in duet met Shirma Rouse. / Mischa Schoemaker | ANP

I Will Go

Net als winnaar en haar Team Waylon-genoot Dennis had ook Patricia van Haastrecht (29) een hoge gunfactor. „Ik gunde het mezelf ook wel hoor”, zegt ze nog wat beduusd, maar zeer tevreden. „Ook al hoorde ik Dennis tot winnaar uitgeroepen worden, ik stond daar alleen maar blij, blij, blij. Vooral dat tot het zingen van mijn single (I Will Go, red.) kwam. Nu komt het besef langzaam binnen dat het voorbij is en dat The Voice er morgenochtend niet meer is.”

https://www.youtube.com/watch?v=1X_rUkdjtO4

Patricia is blij met wat het programma haar allemaal gebracht heeft, maar ‘stiekem blij’ dat de drukte er nu even op zit is ze bepaald niet. „Nee, het had door mogen gaan. Dit is tenslotte wat ik wil. Geef me nog maar acht van die weken achter elkaar.” Patricia, die in het Beatrix Theater ook deel uit maakt van de cast van Mamma Mia!, heeft in elk geval iets om naar uit te kijken. Op 10 mei geeft zij een concert in de grote zaal van Tivoli in Utrecht.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.