Pierre Oitmann
Pierre Oitmann Entertainment 6 dec 2018
Leestijd: 3 minuten

METRO’S 5 CONCERTEN DIE IN DE VERKOOP GAAN #24

Elke week geeft Metro’s muziekjournalist Pierre Oitmann je vijf tips voor concerten die in de verkoop gaan. Volg ook onze Spotify playlist, met van elke artiest drie nummers. 

1. Concert At Sea
Was het maar weer zover: zomer in Zeeland met een festival aan het strand. De veertiende editie van Concert At Sea belooft nu al een groot feest te worden. De mannen van Bløf hebben onder anderen Chic, Bizzey, De Jeugd Van Tegenwoordig, Alvaro Soler, Rondé, Guus Meeuwis, Live, Douwe Bob, Golden Earring en Wulf weten vast te leggen. Uiteraard staat Bløf zelf ook weer op de planken. Concert At Sea duurt komend jaar drie dagen. “De donderdag is ons de afgelopen editie zo goed bevallen dat we hebben besloten om er een driedaagsfestival van te maken”, aldus Paskal Jakobsen.

Waar: Brouwersdam
Wanneer: 27, 28, 29 juni 2019
Ticketprijs: € 43,50 (dagkaart donderdag), € 56,- (dagkaarten vrijdag/zaterdag), € 96,- (weekendkaart, twee dagen), € 128,50 (weekendkaart alle dagen)
Start kaartverkoop: vrijdag 7 december om 10.00 uur

Toptrack: ‘Zoutelande’

2. Anderson .Paak
Een van de meest dynamieke live-acts van de laatste jaren is zonder twijfel die van Anderson .Paak. De Amerikaanse zanger, rapper en drummer is een kompaan van hiphopgoeroe Dr. Dre, die als producer meewerkte aan zijn dit jaar verschenen album Oxnard Ventura. Afgelopen zomer sprak Metro met .Paak, toen hij optrad op North Sea Jazz. Hij gaf toen toe dat het lastig is om een goede vader te zijn terwijl je de hele wereld afreist. “Maar de rekeningen moeten ook betaald worden”, grapte hij. Daarom is hij komend voorjaar weer in Amsterdam te zien.

Waar: AFAS Live, Amsterdam
Wanneer: 9 maart 2019
Ticketprijs: € 43,68
Start kaartverkoop: vrijdag 7 december om 10.00 uur

Toptrack: ‘Tints’

3. Vestrock
Festival Vestrock verrast met een opvallende line-up voor de komende editie. De eerste namen die naar buiten zijn gebracht, zijn Nothing But Thieves, Kaiser Chiefs, Gers Pardoel, Donnie, Black Honey, Fangclub, Joost, Rondé en Royalistiq. De zondag is ingericht voor kids, onder de naam Vestrock Junior. Dan treedt The Voice Kids-kandidate Stefania op en is er de voorstelling Jurassic Revengete zien met levensgrote dinosaurussen. Je moet daarvoor wel afreizen naar de Zeeuws Vlaamse vestingstad Hulst, maar dat maakt het voor de beleving alleen maar extra leuk. Tot en met oudejaarsdag zijn de kaartprijzen overigens aanzienlijk lager geprijsd dan daarna.

Waar: Hulst
Wanneer: 31 mei t/m 2 juni 2019
Ticketprijs: € 40,- (dagkaart vrijdag/zaterdag), € 20,- (dagkaart zondag), € 55,- (combiticket), € 15,- (camping)
Start kaartverkoop: inmiddels gestart

Toptrack: ‘Sorry’

4. Prophets Of Rage
Wie vorig jaar op Pinkpop was, heeft wellicht flink staan headbangen of liggen crowdsurfen bij het optreden van Prophets Of Rage. Of je nu voor het eerst in Landgraaf was of een vaste bezoeker bent van het popfestival van Jan Smeets, deze band had meer liedjes op zijn repertoire staan die je kon meezingen dan de gemiddelde andere act die dat jaar optrad. Niet verwonderlijk ook, gezien Prophets Of Rage bestaat uit oud-leden van Rage Against The Machine, Public Enemy, Audioslave én Cypress Hill. Als je een liefhebber bent van ‘90s-hiphop en nu-metal dan moet je de band zeker gaan checken wanneer ze optreden in Utrecht.

Waar: TivoliVredenburg, Utrecht
Wanneer: 19 augustus 2019
Ticketprijs: € 60,-
Start kaartverkoop: inmiddels gestart

Toptrack: ‘Unfuck The World’

5. Waylon
Als je de radio steevast op Veronica hebt staan, dan heb je de afgelopen week vast genoten van de jaarlijkse Top 1000 Allertijden. De week werd feestelijk afgesloten met een concert van Waylon in Ahoy, waarbij hij een deel van de klassiekers uit die Allertijden-lijst zong. Ook voor volgend jaar staat er weer een Top 1000 Allertijden ingepland bij Radio Veronica. Ahoy heeft alvast een plekje in de agenda vrijgemaakt voor ieders favoriete songfestivalzanger met een cowboyhoed. Douze points als je er nog eentje weet te noemen.

Waar: Ahoy, Rotterdam
Wanneer: 29 november 2019

Ticketprijs: tussen € 42,70 en € 74,95
Start kaartverkoop: inmiddels gestart

Toptrack: ‘I Want To Know What Love Is’

Luister meer van bovenstaande artiesten

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
METRO’S 5 CONCERTEN DIE IN DE VERKOOP GAAN #24
Sluiten